07
oktober
2021
|
09:27
Europe/Amsterdam

Lancering MOOC Organizing for Sustainability

MOOC

Op 8 oktober wordt de MOOC Organizing for Sustainability gelanceerd, waarin studenten of (startende) ondernemers aan de hand van het Business Model Template (BMT) op een systematische manier werken aan het ontwikkelen van een nieuw of aan te passen duurzaam, circulair of sociaal businessmodel.

MOOC
Een MOOC is een Massive Online Open Course: een cursus waarvan het cursusmateriaal wordt verspreid over het web en de deelnemers niet aan een locatie gebonden zijn. Saxion nam het initiatief om samen met Fontys - namens het Fontys Expertisecentrum Circulaire Transitie - en 10 andere onderwijsinstellingen dit gratis toegankelijke onderwijsmateriaal te ontwikkelen, gesteund door subsidie van Surf en inhoudelijk gebaseerd op het eveneens gratis te downloaden boek Duurzaam Organiseren van prof. Dr. Jan Jonker en Dr. Niels Faber, waar ook Fontys-collega Fons Claessen aan meeschreef.

Live event lancering MOOC
Kijk mee, tijdens de dag van de duurzaamheid in het onderwijs, naar dit live streaming event waarin we de MOOC gaan lanceren, we laten zien wat er allemaal in de MOOC te vinden is en we in discussie gaan in ons panel over duurzaamheid in het onderwijs en de toekomst van open en online onderwijs.

Ben jij er digitaal bij op 8 oktober van 13:00 tot 14:00 uur? Kijk dan op https://youtu.be/ajtuAHZbTSU voor het live event!

Meer weten?
Voor vragen over de MOOC, onderzoeks- en onderwijsprojecten op het gebied van circulaire economie en de energietransitie kun je terecht bij het Fontys Expertisecentrum Circulaire Transitie (www.fontys.nl/fect). Contactpersoon MOOC: Fons Claessen.

Voor vragen over duurzaamheid bij Fontys is er Fontys for Sustainability: hét platform van om met elkaar in gesprek te gaan over het thema duurzaamheid en circulariteit https://fontysforsustainability.nl/.

 

Auteur Michelle Breemans