Venlo,
27
november
2019
|
10:42
Europe/Amsterdam

Koning en minister Knops bezoeken Fontys Venlo

ZKHAankomst_o

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander bracht samen met minister Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op dinsdagochtend 26 november een werkbezoek aan Fontys Venlo en de bibliotheek in Venlo. Het bezoek stond in het teken van samenwerking tussen Duitsland en Nederland in de grensregio en digitaal meedoen.

De Koning en minister spraken bij Fontys Venlo met ondernemers, medewerkers en studenten over de betekenis van onderzoek en onderwijs voor de grensregio Limburg-Niederrhein. Fontys Venlo sluit met haar onderzoek en onderwijs goed aan op de economische pijlers in deze Euregio, zoals logistiek, agribusiness en de maakindustrie. Na hun studie komen veel studenten dan ook in de Duits-Nederlandse handel terecht. Er werd een toelichting gegeven op een aantal grensoverschrijdende projecten en initiatieven die de economische samenwerking in de regio versterken. Zo werd er gesproken met deelnemers aan het High Potentials Crossing Borders Project. Dit project laat studenten kennismaken met de grensoverschrijdende arbeidsmarkt en de daar gevestigde bedrijven.

Guy Somers en Danny Jonker gaven de Koning en Minister Knops uitleg over het LOGwear Project waarna de Koning op eigen verzoek de proglove en hololens kon testen.

Het bezoek met minister Knops is het dertiende in een reeks van bezoeken van de Koning met ministers en staatssecretarissen. De Koning krijgt bij deze werkbezoeken te zien hoe een belangrijk onderdeel van het beleid van de bewindspersoon uitpakt in de praktijk en gaat daarbij in gesprek met betrokkenen.

Auteur: Anita Hammans, foto's: Ministerie BZK