Eindhoven,
Europe/Amsterdam

Kom naar Night of the Nerds en beleef techniek

Night+of+the+nerds

Het is bijna zover, de Dutch Technology Week! De week dat het in Eindhoven maar ook daarbuiten bruist van de technologische snufjes, ontwikkelingen en evenementen. Op een van die evenementen is Fontys ruimschoots vertegenwoordigd en jij kunt daarbij zijn!

Op dinsdag 21 mei vindt de negende editie van Night of the Nerds plaats in het Klokgebouw te Eindhoven. Van 12 tot 18 uur zijn de jongeren welkom, na 18 uur staan de deuren open voor iedereen. Fontys staat dit jaar met 20 toffe projecten klaar voor de scholieren én volwassenen, die alles willen weten over de nieuwste technologie en creatieve toepassingen.

Fontys Track
Op deze middag en avond zijn er elf (11!) projecten te zien van Hogeschool Engineering & Automotive. Er zijn verschillende robotteams waaronder de wereldkampioen Team Rembrandts van Mechatronica, de Coolcontest vanuit Werkbouwkunde, teams met energiezuinige auto’s van de opleiding Automotive en creatieve teams met Glow, een Escaperoom en een project over Healthcare van de opleiding Elektrotechniek. Hogeschool ICT staat er met de projecten: Game Space Racers, Game Testlab en Feel the Spark en verzorgt een workshop voor het programmeren van 3D games. Hogeschool HRM en Psychologie levert twee interessante projecten: VR-toepassingen met Agressie en spreekangst en Co-bot Sawyer en Hogeschool Mens en Gezondheid is er met het Ouderdomssimulatie-pak Gert. Fontys heeft voor de scholieren een route uitgestippeld: de ‘Fontys Track’. Deze route leidt de scholieren langs alle Fontys projecten.

Winactie
Fontys heeft voor Night of the Nerds een brochure gemaakt. In deze brochure kun je alle projecten terugvinden. Naast de projecten is er door Fontys een win-actie georganiseerd voor scholieren. Tijdens het event is er een prijs te winnen door de scholieren die alle Fontysprojecten bezoeken en de bijbehorende vragen goed beantwoorden. Jij bent als student of als medewerker met je gezin van harte welkom. Kom op 21 mei naar het Klokgebouw om Night of the Nerds te beleven en te ervaren.

Avondprogramma
Behalve alle projecten die overdag ook te zien zijn zal Fontys TEC Talks verzorgen. Rens van der Vorst, Danielle Arets, Marijke Bergman, Geert Jan van Ouwendorp en Bas Dirkson gaan in korte, prikkelende sessies van vijftien minuten in op actuele onderwerpen. De TEC Talks zijn in het Engels en beginnen om 18.30 uur en duren tot 19.45 uur. Daarna is er dus nog tijd genoeg om alle andere projecten te bezoeken.

De onderwerpen die tijdens de TEC Talks aan bod komen zijn:

• Why Smartphones are the New Smoking
  • Elves instead of Trolls, Fighting disinformation
  • A robot as a colleague: Friend or foe?
  • The Wicked World of Voice Systems
  • The relevance of Serious gaming

Aanmelden voor het programma kan via deze link.
Maak gebruik van de promotiecodes:

1. Wil jij vanaf 15.00 uur komen? Dan kun je de promotiecode: FONTYS19NN gebruiken.
  2. Interesse in het avondprogramma? Meld je aan via deze link. Vul de promotiecode in: TECtalks

Auteur: Halime Aydin