oktober

Happy Coming Out Day!

Elk jaar op 11 oktober is het internationale Coming Out Day

Fontys Nieuws

Vandaag wordt benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. Fontys juicht dit toe en vindt dat iedereen die bij ons talenten wil ontplooien welkom is. Tijdens de afgelopen Week van de Diversiteit (4-11 oktober) zijn er mooie on- en offline activiteiten georganiseerd en is er een schatkamer aan podcasts, video’s en blogs verzameld rondom inclusie en diversiteit. Op deze maandag 11 oktober is er extra aandacht voor de LHBTIQA+ community.

For English see below

LHBTIQA+ community: Fontys Pride
Fontys heeft een LHBTIQA+ community: Fontys Pride. De community is er voor LHBTQIA+ (internationale) studenten, voor medewerkers en voor iedereen die zich wil aansluiten. De groep vergroot de zichtbaarheid van de LHBTQIA+ community binnen Fontys, brengt mensen samen en ondersteunt natuurlijk bij hulpvragen. Op de pagina Fontys.nl/fontyspride houden ze je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Wil je bijdragen, meepraten of heb je ideeën voor Fontys Pride? Laat het ons weten via fontyspride@fontys.nl.

Diverse regenboogvlaggen
Op verschillende Fontys locaties wordt vandaag de regenboogvlag gehesen om te laten zien dat we streven naar een samenleving waarin iedereen erbij hoort, zich veilig voelt en mee kan doen. Zie jij een vlag wapperen op jouw campus? Maak een foto en deel ‘m op je socials met de hashtags #comingoutday #wijzijnfontys #FontysforSociety. Zo laten we samen zien dat iedereen welkom is bij Fontys.

BRON: Studenten FPH starten LHBTIQA+ instagram-account
Iedereen moet zich veilig voelen binnen Fontys, stelt de Gender and Sexuality Alliance (GSA) van Fontys TF op hun
 Instagram-account. Maar niet iedereen voelt zich altijd veilig en gehoord, zo is de ervaring van de oprichters van de GSA. Enkele studenten van Fontys Paramedische Hogeschool in Eindhoven hebben de GSA opgericht. 'We willen met de GSA aandacht creëren voor de LHBTI+ community en opkomen voor de belangen van lesbiennes, homo’s, bi’s, trans- en intersekse personen', vertelt medeoprichter en vierdejaarsstudent Kilian Boessen. Lees hier volledige artikel van BRON: ‘Meer aandacht nodig voor LHBTI in onderwijs’.

Auteur: Marieke van de Laar

Happy Coming Out Day!
Every year on 11 October it is international Coming Out Day.

Today, we emphasise that everyone should be able to be themselves throughout the entire year. Fontys applauds this and believes that everyone who wants to develop their talents with us is welcome. During the past Week of Diversity (4-11 October), beautiful online and offline activities were organised and a treasure trove of podcasts, videos and blogs were collected about inclusion and diversity. On this Monday 11 October, there is extra attention for the LHBTIQA+ community.

LHBTIQA+ community: Fontys Pride
Fontys has a LHBTIQA+ community: Fontys Pride. The community is there for LHBTQIA+ (international) students, for employees and for anyone who wants to join. The group increases the visibility of the LGBTQIA+ community within Fontys, brings people together and, of course, provides support in case of questions. On the page Fontys.edu/fontyspride, they will keep you informed of the latest developments. Would you like to contribute, discuss matters or do you have ideas for Fontys Pride? Let us know: fontyspride@fontys.nl.

Various rainbow flags
On different Fontys locations, the rainbow flag will be flown today, to show that we strive for a society in which everyone belongs, feels safe and can participate. Do you see a flag flying on your campus? Take a picture and share it on your socials with the hashtags #comingoutday #wijzijnfontys #wearefontys #fontysforsociety. In this way, we show that everyone is welcome at Fontys.