06
juli
2020
|
08:17
Europe/Amsterdam

Goedkeuring MKB-deal: Eindhoven krijgt 350.000 voor digitalisering MKB

00-FO-099205

De MKB-deal 'MKB-participeert' is bekrachtigd met een handtekening van staatssecretaris Mona Keijzer. Eindhoven krijgt 350.000 euro voor digitalisering in het MKB. Fontys Hogeschool Economie en Communicatie gaat in dit project samen met grote bedrijven in Eindhoven en Brainport kennis delen met het brede MKB.

Regionale verbondenheid
Deze deal illustreert de verbondenheid tussen het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven in Eindhoven. De 6.500 kleinere bedrijven vormen de ruggengraat van onze economie, samen met de grote bedrijven in de regio, zoals ASML, Philips, DAF, CDL, NXP en Signify. In totaal draagt EZK vanuit het MKB-actieplan zo ruim 7 miljoen euro bij aan regionale mkb-projecten van provincies en gemeenten. Keijzer: “Met hun lokale partners en netwerken kunnen ze bedrijven ondersteunen als het gaat om digitalisering, versterking van kennisnetwerken en het vinden van regionale financiers. Deze MKB-deals geven een extra zet aan lokale versterking van het mkb. Zo komen we samen verder, ook in moeilijke tijden.”

Meer weten?
- Lees het digitale magazine over de achtergrond van de MKB-deal: https://www.magazine-on-the-spot.nl/mkbdeals/mkb-participeert
- Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij lector Cees-Jan Pen van het lectoraat De Ondernemende Regio (FHEC).

 

Auteur: Michelle Breemans