Eindhoven,
21
augustus
2015
|
13:53
Europe/Amsterdam

Ger Post

Fontys_lector_BASE_19_Gerard_Post_s

Dr. Ger Post is lector Business Entrepreneurship. Hij is deskundig op het terrein van ondernemerschap: persoonlijke competenties voor ondernemerschap, intern ondernemerschap in bedrijven en ondernemen in netwerken. Ook onderzoekt hij de invloed van nieuwe materiaal- en productietechnologie zoals 3Dprinting op de organisatie van bedrijven en ketens.

Contact
Tel: 08850 89712 / 06 55303707
E-mail: g.post@fontys.nl

 

 

Loopbaan
Ger Post studeerde technische bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en is aan dezelfde universiteit gepromoveerd op een onderzoek naar ondernemerschap via modulaire structuren binnen organisaties. Als associate professor heeft hij over een periode van tien jaar een bijdrage geleverd aan het onderwijs en onderzoek op het gebied van organisatiekunde, innovatie en ondernemerschap binnen de TU/e en via het Eindhoven Centre for Innovation Studies (ECIS).

Sinds eind jaren ’90 is Ger Post werkzaam als consultant op het gebied van organisatie-ontwikkeling en innovatie. Hij werkte 5 jaar innovatie-adviseur bij Syntens en was vanaf 2005 tot 2015 mede-eigenaar van het onderzoeks- en adviesbureau Minase. Sinds juni 2015 is hij eigenaar van Stepsto Innovation. In een groot aantal projecten is Ger betrokken geweest bij praktijkgericht onderzoek en verandering op het gebied van open innovatie, business development, cluster- en alliantievorming, facility sharing en campusontwikkeling.

Sinds oktober 2011 is Ger Post deeltijd verbonden aan Fontys en geeft hij sturing aan de activiteiten van het lectoraat Business Entrepreneurship. Hij is tevens verbonden aan het Fontys Centrum voor Ondernemerschap en het Expertisecentrum High Tech Systems & Materials. Daarnaast is hij bestuurslid van Metal Valley Netherlands, lid van de Raad van Commissarissen van het Parktheater Eindhoven.