Eindhoven,
Europe/Amsterdam

Fontys Road to Napels

universiade+napels

Voor een viertal Fontysstudenten is de maand juli geen vakantiemaand, maar een sportmaand. Zij doen mee aan de zomereditie van de Universiade (3 tot en met 14 juli). Deze studentensportversie van de Olympische Spelen vindt dit jaar plaats in Napels, Italië.

Er doen vier Fontys-studenten mee:

• Robin Didden
    Studente Fontys Hogeschool Financieel Management en topsporter Taekwondo -49 kg

• Thomas Verhoeven
    Alumnus Johan Cruijff Academy en topsporter Zwemmen

• Sina Mai Holthuijsen
    Studente Fontys International Business School Venlo en topsporter Kogelslingeren

• Lennart Slaats
    Student Speco Sportcommunicatie en topsporter Tafeltennis

Wedstrijden

• Robin komt 10 juli in actie. Zie de facebookpagina van Student Team NL voor een uitgebreide introductie van Robin.

• Thomas is al in actie gekomen op de 50m vlinderslag, woensdag 10 juli zwemt hij nog de estafette.

• Sina slingert op 10 juli de kwalificatie en op 12 juli hopelijk de finale. Zij deed twee jaar terug ook mee.

• Lennart doet voor het eerst mee met tafeltennis en heeft individueel de laatste 64 bereikt. In de afgelopen Universiades is dat de andere Nederlandse tafeltennissers niet gelukt. Vandaag is hij in actie gekomen voor die laatste 64. Hij is daarbij met 4-0 uitgeschakeld door een Pool.

Zomeruniversiade
De Zomeruniversiade is het tweejaarlijkse hoogtepunt van de internationale studentensport. Veel topsportende studenten hebben bij de Universiade hun eerste successen mogen vieren om in latere instantie bij Olympische Spelen, EK's of WK's medailles te halen. In de Nederlandse delegatie, onder leiding van Studentensport Nederland, die naar Napels gaat zitten niet alleen Fontysstudenten, maar ook de Topsportcoördinator van Fontys.

Auteur: Björn Rommens, Dienst Marketing en Communicatie