EINDHOVEN,
14
december
2018
|
13:59
Europe/Amsterdam

Fontys ontwikkelt op verzoek VNO-NCW kennisplatform big data en mkb

big_data_-_rechthoek

Ondernemingsorganisatie VNO-NCW heeft Fontys gevraagd een kennisplatform over big data op te zetten, speciaal voor het midden- en kleinbedrijf. Deze groep maakt namelijk nog weinig gebruik van big data en laat daarmee kansen liggen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft uitgerekend dat de ‘first movers’, de eerste mkb-bedrijven die met big data aan de slag zijn gegaan, een omzetstijging van 100 procent hebben geboekt.

Een afstudeerder bij het lectoraat De Ondernemende Regio, dat verbonden is aan de Hogeschool Management Economie en Recht, onderzoekt nu hoe die groep mkb-bedrijven dat realiseert. Deze week was er bij Fontys een bijeenkomst waarbij mkb’ers tekst en uitleg krijgen over dit onderzoek, genaamd 'TECSpace Big Data for MKB'.

De resultaten daarvan worden begin volgend jaar gepresenteerd tijdens een TEC for Society-symposium. Die uitkomsten vormen de basis voor het realiseren van het kennisplatform. Medio volgend jaar kunnen de ondernemers met al hun vragen of bijdragen terecht op dit platform.

 

 

Artikel overgenomen van Vereniging Hogescholen, ook gebaseerd op bericht in BRON