januari
Europe/Amsterdam

Fontys Lerarenopleiding Sittard viert 40-jarig jubileum

Fontys_jubileumlogo-22

Fontys Lerarenopleiding Sittard (FLOS) bestaat in 2019 40 jaar. De lerarenopleiding viert haar jubileum met verschillende activiteiten voor studenten, (oud)-medewerkers, alumni en collega’s uit het werkveld. Maandag 7 januari vindt de officiële aftrap van het jubileumjaar plaats. Op die dag zal een speciale jubileumvlag onthuld worden. Ook wordt het jubileumprogramma bekendgemaakt.

Tijdens het jubileumjaar wordt er meerdere malen aandacht geschonken aan het 40-jarig bestaan van het instituut. Zo vindt er iedere maand een speciale lezing plaats, georganiseerd door een van de opleidingen. De lezingen zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

Naast de lezingen heeft de lerarenopleiding ook een mooi en divers jubileumprogramma samengesteld, waarbij aan alle doelgroepen is gedacht. Op donderdag 21 februari vormt ‘Wat nu weer?! De musical’ – georganiseerd en uitgevoerd door (oud)-studenten van Fontys Lerarenopleiding Sittard - de aftrap voor een groots studentenfeest. Stadsschouwburg De Domijnen wordt omgevormd tot een feestzaal, waar studenten kunnen genieten van muziek, hapjes en drankjes.

Tijdens de jaarmarkt St. Joep op dinsdag 19 maart is de lerarenopleiding te vinden voor haar oude gebouw, het Ursulinenklooster aan de Oude Markt 5 in Sittard. Alle opleidingen zullen gedurende de jaarmarkt een presentatie verzorgen voor het publiek.

Bijzondere gast
Voor de zomervakantie verwelkomt de lerarenopleiding een speciale gast in Sittard voor het Denk Groter Debat van Fontys Hogescholen. Denk Groter Debatten zijn ontmoetingen tussen Fontysstudenten en aansprekende toppers uit bijvoorbeeld het bedrijfsleven, de entertainmentwereld, politiek of sport. Naast onze studenten worden ook collega’s uit het werkveld uitgenodigd om het Denk Groter Debat op maandag 17 juni bij te wonen.

Reünie
Voor het eerst in haar veertigjarig bestaan organiseert Fontys Lerarenopleiding Sittard voor alle opleidingen één grote reünie voor oud-studenten en medewerkers. Na een meet&greet in het nieuwe gebouw aan de Mgr. Claessensstraat volgt een feestavond in de aangrenzende stadsschouwburg. Vanaf begin maart kunnen belangstellenden zich aanmelden via de website van de hogeschool.

Op dinsdag 18 december wordt het jubileumjaar feestelijk afgesloten. Volgens jubileumvoorzitter Jo Gardeniers is het jubileumjaar een mooi moment om terug te kijken en vooruit te blikken. “In de 40 jaar dat Fontys Lerarenopleiding Sittard bestaat, is er veel veranderd. Zo zijn we van tweevakkig naar eenvakkig onderwijs gegaan en ook de overgang naar het nieuwe gebouw ging gepaard met een andere visie op opleiden. Tijdens het jubileumjaar vieren we onze behaalde successen en willen we nog meer laten zien dat we bestaan en waar we, als beste lerarenopleiding van Nederland, voor staan.”

Over Fontys Lerarenopleiding Sittard
Fontys Lerarenopleiding Sittard is een kleinschalige hogeschool binnen het grote Fontys. Studenten leren elkaar snel kennen en voelen zich snel thuis bij onze opleiding. We zien studenten al snel als aankomend collega en dat schept een speciale band. Niet voor niets is onze lerarenopleiding in Sittard al jaren de beste lerarenopleiding van Nederland. Lees meer.