Eindhoven,
08
maart
2016
|
09:45
Europe/Amsterdam

Fontys lectoren en studenten in theatervoorstelling over geluk

janvandenberg.jpg

De Fontys lectoren Steven Vos, Cees-Jan Pen en Eveline Wouters zijn op woensdag 23 maart de sterren in een speciale theatervoorstelling over geluk. De lectoren geven allemaal vanuit hun eigen vakgebied een visie op geluk. Vanuit de Technische Universiteit Eindhoven neemt professor Mathieu Weggeman aan de voorstelling deel. Studente Meghan Parinussa van de Hogeschool Communicatie neemt een deel van de presentatie van de avond voor haar rekening en Thomas Pieters, student aan de Rockacademie zorgt voor de muzikale omlijsting. 

De theatervoorstelling ‘Geluksprofessoren op het podium’ is een variant op de theaterproducties ‘Professoren op het podium’ die theatermaker Jan van den Berg, samen met wetenschappers uit het hele land, op verschillende plaatsen in Nederland op de planken brengt. Voor de themaweek Geluk voor Eindhoven, die Fontys en het Parktheater dit jaar voor de tweede keer organiseren, maakt hij deze speciale editie.  

Mini-college's
De voorstelling 'Geluksprofessoren op het podium' heeft het format van een talkshow. De drie lectoren en professor Weggeman geven ieder een mini-college waarin ze geluk vanuit hun eigen vakgebied benaderen. Eveline Wouters bekijkt in haar voordracht in hoeverre techniek bij kan dragen aan het geluk van mensen, Steven Vos doet datzelfde vanuit sport en Cees-Jan Pen gaat in op de vraag of je een stad fysiek zo in kunt richten dat haar bewoners er gelukkiger van worden. Mathieu Weggeman laat vanuit zijn lidmaatschap van de Raad voor Cultuur zijn licht  schijnen op de relatie tussen  cultuur en geluk. Tussen en na de mini-colleges gaan  Eveline, Steven, Cees-Jan en Mathieu in gesprek met de presentatoren, elkaar en de zaal.

De voorstelling Geluk voor Eindhoven vindt op woensdag 23 maart plaats in de Philipszaal van het Parktheater. De voorstelling begint om 20.30 uur. Kaarten kosten 10 euro en zijn hier verkrijgbaar.