Europe/Amsterdam

Fontys for Society: (On)gelukscollege

Aafke Baars-Seebregts

‘Ik wil gewoon gelukkig zijn!’ We lezen massaal boeken over een gelukkig leven en volgen cursussen die ons meer zelfvertrouwen en rust moeten geven. Zoeken naar geluk is een heel menselijke eigenschap. Maar wat als je gedachten over geluk niet blijken te kloppen? En de ideeën die je erover hebt er juist voor zorgen dat je je ongelukkiger voelt? We zitten vaak vast door onbruikbare en onjuiste overtuigingen over geluk. Tijdens een online college op woensdag 27 mei van 16.00 tot 17.00 uur deelt psycholoog, docent en ACT-trainer Aafke Baars-Seebregts mythes die over geluk bestaan.
Graag vooraf aanmelden. Daarna ontvang je een link naar het college.

Wat is geluk eigenlijk? Je goed voelen? Je altijd blij voelen? Kan dat wel? Streven naar geluk zou geen levensdoel moeten zijn. Het is voor jezelf op zoek gaan naar wat jij zinvol en betekenisvol vindt. Geluk definieer je dus zelf. In de huidige maatschappij lijken mensen soms alleen prijs te geven hoe goed het met hen gaat. Met aansprekende voorbeelden en inzichten word je tijdens dit college door een andere visie op geluk geleid. Zo leren we dat het ook oké is als het even wat minder gaat.

Aafke Baars-Seebregts
Aafke Baars-Seebregts is als docent/coach werkzaam bij Fontys Hogeschool Pedagogiek en heeft als psycholoog haar eigen bedrijf ‘ACT by Aafke’ waarbij ze individuen, groepen en professionals traint in Acceptatie en Commitment Therapie (ACT).

Wie, wat, waar en wanneer?
Fontys for Society – (On)gelukscollege. Digitale editie in samenwerking met Innovation Origins (IO-tv).
Woensdag 27 mei 2020.
Van 16.00 tot ca. 17.00 uur.
Na het openbaar college van circa dertig minuten is er gelegenheid tot live vragen stellen aan Aafke Baars-Seebregts. Daarvoor gebruiken we de live-chat van YouTube.
Vooraf aanmelden zorgt ervoor dat je de link krijgt toegestuurd en tijdig op de hoogte wordt gesteld van de online colleges die we om de twee weken houden. Meld je aan via dit formulier.

Fontys for Society
In de hedendaagse wereld ben je nooit uitgeleerd. Een leven lang nieuwsgierig blijven, is dan ook geen keuze meer, maar een must. Fontys is als kennispartner actief in de regio om de professionals van de toekomst op te leiden. We willen onze kennis niet alleen delen met onze studenten, maar ook met jou. In toegankelijke openbare colleges gaan onze docenten, studenten en lectoren in op actuele ontwikkelingen en thema’s. Dat levert je niet alleen kennis en informatie op, maar ook verrassende inzichten. Lees hier meer over onze openbare colleges in de reeks Fontys for Society.

Auteur: Ingrid Oonincx