11
september
2019
|
09:31
Europe/Amsterdam

Filip Dochy keynote spreker Fontys Docentevent

Docentevent20191b

Donderdag 10 oktober 2019 is het weer tijd om inspiratie op te doen voor jouw onderwijs, collega's van andere opleidingen te ontmoeten en kennis en ervaringen te delen. Oftewel: het Fontys Docentevent! De inspiratie komt dit jaar van Prof. Dr. Fililp Dochy, bekend van het HILL-model (High Impact Learning that Lasts). Daarnaast laten diverse Fontys docenten via interactieve workshops en lezingen zien hoe zij vormgeven aan onderwijs. 

Closer to Society
De focus van het Docentevent dit jaar ligt op de impact die ons onderwijs kan/moet hebben voor de maatschappij. Nienke Meijer wees hier al op tijdens haar nieuwjaarsspeech: "Het is de taak van het onderwijs en van Fontys om bij te dragen aan een inclusieve samenleving." Ze benadrukte hiermee het belang van verbondenheid en daarmee de duurzaamheid en innovatiekracht van onze samenleving. Tijdens het event zullen we hier dan ook regelmatig op terugkomen. 

Filip Dochy
Keynote speaker op het Docentevent is prof. dr. Filip DochyHij ontwikkelde het HILL-model (High Impact Learning that Lasts) dat veel Fontys opleidingen gebruiken en voor veel docenten herkenbaar zal zijn. Dochy zal in zijn key-note ingaan op de praktische HILL-bouwstenen en ons meenemen in het onderzoek en de praktijkervaringen die daaraan ten grondslag liggen. Deze bouwstenen bieden je handvatten om continu onderwijs te ontwerpen en te optimaliseren zonder veel controle van bovenaf. De docent als onderwijsingenieur/designer; lerenden die werken en leren in groep aan real-life projecten terwijl coaches/docenten continue de leeromgeving verder ontwerpen en innoveren. Meer over Filip Dochy is te vinden via de website van het Docentevent.  

Programma en aanmelden
Het Docentevent is voor alle medewerkers van Fontys. We starten om 13.15u en sluiten af om 18.30u (incl. warm buffet). Het volledige programma en achtergrondinformatie, vind je op de websiteDeelname is kosteloos. In verband met de beperkte ruimte en catering vragen we je aan te melden en evt. ook af te melden. Aanmelden kan via het aanmeldformulier, afmelden per mail via dienstonderwijsenonderzoek@fontys.nl.

We zien je graag de 10e!

 

Auteur: Erik Oomen