november

Masterclass Venlo: Kansen Serious Gaming in Euregio

door Fontys Crossing Borders en Business Club Maas Rhein

underground-2725336

Steeds meer bedrijven, in welke branche dan ook, maken gebruik van Serious Gaming. De markt voor Serious Gaming is hierdoor de laatste jaren sterk gegroeid. Bij het begrip “games” denken mensen vaak aan spelende kinderen of bekende spelmerken. Maar Serious Gaming kan ook gebruikt worden voor simulaties, sollicitatieprocedures, onderwijs, prototyping of het overbrengen van berichten.

Sue Bohle, voorzitter van de Serious Gaming Association, verklaart dat de marktomzet van Serious Gaming is gestegen van 2 miljard dollar naar 10 miljard dollar over de periode 2010-2016 en in 2020 wordt een omzet van 15 miljard dollar verwacht. Serious Gaming is dus een sterk groeiende industrie. Ook blijkt uit verbeterde onderwijsresultaten dat studenten positief reageren op leermethodes die gebaseerd zijn op spellen.

Tijdens de 6e euregionale masterclass op maandag 10 december gaan we op interactieve wijze in op verschillende toepassingen van Serious Gaming en welke kansen het biedt voor bedrijven en studenten in de euregio. Twee sprekers nemen je mee in de wereld van Serious Gaming: Manuel Fritsch, speljournalist en blogger, over de invloed van Gaming op het bedrijfsleven in Duitsland en Nederland, en een spreker van The Fresh Connection.

Deze masterclass is voor iedereen toegankelijk. Interesse? Hier vind je meer informatie en kun je je aanmelden.