Eindhoven,
15
maart
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

Eerste gelukskoekje voor Fontys Hogeschool Engineering

Studenten Sociaal Innovatie Centrum Werkgeluk belonen werkgelukgevers met een kunstwerkje

DSC_0132 (3)

Studenten Bobbie en Chrissy van het Sociaal Innovatie Centrum Werkgeluk gingen in de afgelopen weken op pad om drie gelukskoekjes uit te reiken aan werkgelukgevers. Ze hadden eerder een oproep gedaan om werkgevers, leidinggevenden of collega's te nomineren die een grote bijdrage leveren aan het werkgeluk van anderen. 

Voor het eerste keramische koekje, gemaakt door de Veldhovense kunstenares Carla van der Heiden, hoefden ze niet ver te reizen. Fontys Hogeschool Engineering medewerker Jeroen nomineerde zijn leidinggevende Ed. Jeroen werkt op de locatie Brainport Industries Campus en krijgt daar van Ed alle ruimte om zijn talenten te ontplooien. 

Over de keramische gelukskoekjes
De keramische gelukskoekjes die tijdens de DHW worden uitgereikt, zijn van de hand van de Veldhovense kunstenares Carla van der Heiden. Geïnspireerd door het World Book of Happiness van Leo Bormans, startte zij in 2020 haar eigen geluksproject. Dat resulteerde onder andere in een serie prachtige keramische ‘geluksmonumentjes’in de vorm van gelukskoekjes.

Auteur: Erwin Hoeks