26
augustus
2020
|
14:54
Europe/Amsterdam

Eerste adviseurs Zorg en Technologie ontvangen diploma

260diplomeringzent

Op 25 augustus ontvingen 5 studenten hun Ad-diploma Zorg en Technologie. Twee van hen studeerden cum laude af. Allen gaan aan de slag als adviseur Zorg & Technologie.

De opleiding, in deeltijd en duaal, bevindt zich op het snijvlak van zorg en technologie, waar veel gaande is. De toenemende complexiteit van de gezondheidszorg vraagt om technologische toepassingen maar de twee sectoren liggen in de praktijk nog vaak ver uit elkaar. De adviseur Zorg & Technologie brengt die werelden bij elkaar en pakt vraagstukken aan als: ‘hoe kunnen zorggebruikers zelfstandig thuis blijven wonen met het inzetten van nieuwe zorgtechnologieën’ en ‘welke behoeftes zijn er bij zorgvragers en welke technieken zet je hiervoor in’.

De 5 afgestudeerden werken allemaal in de gezondheidszorg, als verpleegkundige, doktersassistente, of als medisch technoloog. Naast het volgen van theorie werkten zij tijdens de opleiding aan projecten die altijd dicht bij hun eigen werk in de zorg lagen. Hun praktijkervaringen brachten zij weer mee naar de opleiding waardoor er mooie kruisbestuivingen ontstonden. Door de diversiteit van de ervaringen leerden zij veel van en met elkaar.

Bijzondere prestaties zijn er geleverd doordat hun afstudeerperiode midden in de onverwachte coronatijd viel. De afstudeerbegeleiders zijn dan ook erg trots dat de studenten steeds met oplossingen kwamen om hun onderzoeken te kunnen uitvoeren. Uiteindelijk heeft dat ook geleid tot kwalitatief hoge eindresultaten.

Meer weten over de Ad-opleiding Zorg en Technologie? Check de website of neem contact op met de opleidingsmanager Stan Ockers: s.ockers@fontys.nl

 

Auteur: Maria Verbaal