oktober
Europe/Amsterdam

Een kijkje in de wereld van... Studentondernemer Eva Looijkens

Fontys Ondernemers - Favv_Moment

Eva Looijkens studeert communicatie aan de Fontys Academy for Creative Industries, maar runt tegelijkertijd haar eigen fysieke kledingwinkel en webshop “FAVV”. Midden in de coronacrisis heeft ze haar winkel in het centrum van Tilburg geopend en sindsdien loopt het storm. Om haar studie goed te kunnen combineren met haar onderneming heeft ze de Fontys Studentondernemersregeling aangevraagd.

Van jongs af aan is Eva gek op mode en volgt fanatiek de modetrends. Ze ging vaak naar kledingparty’s, organiseerde deze zelf en werkte ook in een kledingwinkel. Naast haar studie communicatie had ze nog voldoende vrije tijd. Daarom besloot Eva in 2019 een kledingwebshop te beginnen met haar favoriete merken. Maar het openen van een fysieke winkel was altijd al een grote droom. In Tilburg is -volgens Eva - een gebrek aan leuke, hippe en vernieuwende boetieks dus besloot Eva begin 2021 haar onderneming uit te breiden en een winkel te openen in het centrum van Tilburg.

Dit deed ze ondanks dat de winkels gesloten waren in verband met de coronamaatregelen. Toen shoppen op afspraak toegestaan was, kon de winkel open. Dit was juist een mooi begin om klanten kennis te laten maken met de winkel op een heel persoonlijke manier. De winkel en de collectie werd dan ook ontzettend goed ontvangen en Eva ontvangt ook nu nog wekelijks positieve reacties. ‘ik ben echt trots op de winkel, hoe die eruit ziet en op de merken die ik mag verkopen’, geeft Eva aan.

Fontys Studentondernemersregeling (SOR)
Dankzij de Fontys Studentondernemersregeling kunnen Fontys studentondernemers o.a. stage lopen of afstuderen binnen hun eigen bedrijf, kunnen ze aanspraak maken op een aangepaste aanwezigheidsplicht en tentamenregeling en krijgen ze coaching op zowel de bedrijfsmatige kant als persoonlijke ontwikkeling. De regeling zorgt er mede voor dat studentondernemers meer tijd en vrijheid krijgen om hun studie en bedrijf te combineren. Met de regeling worden studentondernemers gestimuleerd om zichzelf te ontplooien als succesvol ondernemer en het moet het uitvallen van studentondernemers binnen opleidingen tegengaan.
De Fontys Studentondernemersregeling geeft Eva de mogelijkheid om af te studeren binnen haar eigen onderneming en hier is ze op dit moment dan ook mee bezig. De SOR geeft haar de ruimte om zowel haar website en winkel te runnen terwijl ze onderzoek doet voor haar afstudeerscriptie. Zo kan Eva haar onderneming naar een hoger niveau brengen en tevens haar studie succesvol afronden.

Benieuwd naar het verhaal van Eva? Bekijk dan de onderstaande portretvideo.

Wil jij weten of de Fontys Studentondernemersregeling ook iets voor jou is? Bekijk dan snel de informatie over deze regeling op onze website.

Auteur: Rhiannon Coolen | Fontys Centrum voor Ondernemerschap