Eindhoven,
21
augustus
2015
|
13:57
Europe/Amsterdam

Cees-Jan Pen

Fontys_lector_BASE_03_CeesJan_Pen_s

Dr. Cees-Jan Pen is lector bij het lectoraat De Ondernemende Regio. Hij is deskundig op het gebied van werklocaties (bedrijventerreinen, kantoren en winkels), stedelijke en regionale economie en vastgoed.

Contact
Telefoon: 08850 73418
Email: c.pen@fontys.nl
Loopbaan
Cees-Jan Pen werkt al jaren op het grensvlak van economisch onderzoek en praktijk en streeft ernaar bruggen te slaan tussen beide werelden. De rol van lector is hem op het lijf geschreven. In zijn ogen blijft enerzijds teveel interessant onderzoeksmateriaal voor de praktijk op de plank liggen en anderzijds moet de praktijk duidelijker formuleren welke vragen men onderzocht wil zien, zodat onderzoekers praktijkgerichter onderzoek kunnen doen. Cees-Jan heeft 15 jaar ervaring vanuit zowel de overheid als de adviessector met onderzoek en advies rond vastgoed en ruimtelijk-economische vraagstukken (werklocaties) in stad en regio. Hij houdt zich bezig met vitale binnensteden, transformatie, herbestemming en leegstand . Verduurzaming van de vastgoedsector en het onderkennen en centraal stellen van de vraag van bedrijven is zijn passie

Cees-Jan Pen studeerde sociale geografie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde op het proefschrift ‘Wat beweegt bedrijven’. Na zijn promotie was hij enige jaren senior adviseur bij adviesbureau DELIJN, vervolgens werkte hij vier jaar bij de afdeling Economische Zaken van de gemeente Zaanstad. In de periode 2006-2010 was Cees-Jan raadslid in de gemeente Haarlem. En zeven jaar lang programmamanager bij Platform31. Cees-Jan adviseert over thema’s als werklocaties (bedrijventerreinen, kantoren en winkels), stedelijke en regionale economie en vastgoed en hij publiceert veelvoudig en schrijft columns in regionale media en Cobouw.