15
mei
2019
|
14:19
Europe/Amsterdam

Brainport en Fontys bekrachtigen belang SDGs

ondertekeing+sdg+chapter+door+Brainport+bij+Fontys

Tijdens een werkbezoek van minister Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking hebben vandaag ruim 150 partijen uit de Brainport Eindhoven regio gezamenlijk hun steun uitgesproken voor de sustainable development goals (SDGs) die door de Verenigde Naties zijn opgesteld. De ondertekening van het SDG Charter door Brainport vond plaats bij Fontys.

Fontys heeft het SDG Charter vorige week al ondertekend als lid van de Vereniging Hogescholen. Vorige week is ook het platform SDGs on Stage gelanceerd, een content- en stageplatform waarvan Fontys een van de initiatiefnemers is.

De bekrachtiging van de ondertekening van het charter geeft aan hoe belangrijk de SDGs voor Fontys zijn. Nienke Meijer, voorzitter van het College van Bestuur van Fontys en bestuurslid van stichting Brainport: ‘Ons gezamenlijk doel is om de regio nóg sterker aan de volgende generatie over te dragen. Als Fontys Hogescholen zetten wij ons voor de volgende generatie in en helpen we talenten van studenten ontplooien. Deze generatie laat zich niet tegenhouden tot landsgrenzen. De wereld is haar toneel, en dus vormen de sustainable development goals een prachtige bron van inspiratie voor deze jonge mensen. Het is mijn persoonlijke ambitie – en van velen binnen Fontys – om de SDGs een vanzelfsprekende plek te geven in onze curricula, in onze minoren, in onze projecten én in ons onderzoek. Deze ondertekening is voor Fontys een logische stap op de weg die met de keuze voor het zwaartepunt TEC for Society is ingeslagen.’

SDGs
De SDGs zijn een verantwoordelijkheid en tegelijkertijd een kans om gezamenlijk te werken aan de wereld die we willen in 2030. In totaal zijn er 17 doelstellingen om de wereld tot ‘een betere plek te maken in 2030’, schrijven de Verenigde Naties (VN) in hun voorstel voor een nieuwe mondiale agenda. Het zijn doelen over gezondheid, onderwijs en schoon drinkwater, maar ook doelen over duurzame energie, minder ongelijkheid en het aanpakken van klimaatverandering. 

Lees het nieuwsbericht over de ondertekening op de website van Brainport.