Europe/Amsterdam

ASQ Fontys: het hightechevent voor ondernemers

ASQ+2018+Fontys+%28165%29

Fontys in Eindhoven organiseert op dinsdagmiddag 28 mei het jaarlijkse event voor ondernemers in de hightech: ASQ Fontys. Fontys maakt innovatie mogelijk door samen met bedrijven praktijkgericht onderzoek te doen. Ondernemers in de hightech die op zoek zijn naar innovatieve technologieën en geïnteresseerd zijn in de gevolgen daarvan op hun business, zijn van harte welkom.

Tijdens ASQ Fontys kan het bedrijfsleven kennismaken met Fontys als kennispartner op het gebied van High Tech Systems and Materials (HTSM). Bezoekers worden uitgenodigd om innovatievraagstukken uit de eigen praktijk te bespreken met Fontysdeskundigen van 15 onderzoeksgebieden en met collega-ondernemers.

Programma
Het programma begint met een inspiratiesessie door Technofilosoof Rens van der Vorst. Daarna kunnen bezoekers drie professionele Fontyslabs bezoeken: het 3D-printlab, het Mechatronica- en Roboticalab en het lab van Applied Natural Sciences. Het is ook mogelijk een kennissessie bij te wonen over een van de 15 HTSM-vakgebieden die bij ASQ Fontys zijn vertegenwoordigd. Op de Technology Expo worden resultaten van praktijkgericht onderzoek gepresenteerd door betrokken Fontysstudenten en -onderzoekers.

HTSM-vakgebieden
Van de volgende thema’s zijn deskundigen aanwezig: additive manufacturing (3d-printing), agro-mechatronica, applied natural sciences, big data, business entrepeneurship, business service innovation, distributed sensor systems, future powertrain, health innovations & technology, high tech embedded software, interaction design, mechatronica & robotica, mens en technologie, serious game design en virtual reality.

Lectorale rede Hans Krikhaar
Onderdeel van het bezoek aan ASQ Fontys is de lectorale rede van dr. ir. Hans Krikhaar. De rede is getiteld: Onderzoek wijs, anders raakt onderwijs zoek. Aansluitend wordt Hans geïnstalleerd als lector Smart Manufacturing binnen Fontys Hogeschool Engineering.

Meer informatie
ASQ Fontys (ASQ staat voor: All Sorts of Questions) vindt plaats op dinsdag 28 mei, van 14.00 tot 18.00 uur in gebouw R5 op de Fontyscampus in Eindhoven. De organisatie is in handen van het Fontys Centre of Expertise High Tech Systems and Materials.
Achtergrondinformatie over de aanwezige vakgebieden, het volledige programma en de aanmeldpagina zijn te vinden via www.fontys.nl/ASQ

Praktijkgericht onderzoek en TEC for Society
Samenwerking met het bedrijfsleven is belangrijk voor Fontys. Onderwijs en onderzoek moeten aansluiten bij actuele en toekomstige vragen en behoeften van student, werkveld en samenleving. Fontys wil de vragen van de toekomst mede formuleren, agenderen, onderzoeken en zo mogelijk oplossen. Dat vraagt om een ondernemende en nieuwsgierige houding van alle betrokkenen. Fontys ziet het als haar opdracht om in dit proces een centrale rol te spelen. Kennis en vaardigheden die hiervoor essentieel zijn noemen we TEC: Technology, Entrepreneurship en Creativity. Fontysstudenten, -docenten en -onderzoekers leveren met deze skills een proactieve bijdrage aan een duurzame en inclusieve samenleving. TEC for Society!

Auteur: Christel Ruijs