02
april
2020
|
13:51
Europe/Amsterdam

Advies Digitaal kennis toetsen

digitaal toetsen

De werkgroep Digitaal Kennis Toetsen heeft de afgelopen week onderzocht wat de mogelijkheden zijn tot het afnemen van online kennis toetsen. Het resultaat daarvan is een advies (download) dat door het Centraal Crisis Team is overgenomen. Bij de verkenning is steeds nadrukkelijk uitgegaan van het Fontys uitgangspunt: we doen geen concessies ten aanzien van de kwaliteit van ons eindniveau en onze toetsing.

De toetsen zijn verschillend van aard. Een deel kan conform rooster doorgang vinden. Daarnaast zijn er toetsen die moeten worden uitgesteld; denk aan toetsen die betrekking hebben op practica, bewegingsonderwijs, etc. En er is een groep toetsen waarbij onder normale omstandigheden de kennis getoetst wordt op papier, in een klaslokaal.

Van deze laatste groep zullen de opleidingen afwegen of er een vervangende vorm voor gekozen kan worden. Is er geen vervangende vorm dan is uitstel een mogelijkheid of digitaal kennis toetsen op afstand.

Dit digitaal kennistoetsen is op dit moment nog niet voldoende veilig en betrouwbaar uitvoerbaar. Dat is de reden waarom Fontys heeft besloten om dit schooljaar in periode 3 nog geen digitale kennistoetsen af te nemen. Op 1 mei wordt een nieuw besluit over deze vorm van toetsen genomen.

In de besluitvorming wordt nadrukkelijk geen concessies gedaan aan de kwaliteit en het niveau van de toetsen en de leerdoelen. En ja, tempo is geboden om de studievertraging te beperken, maar tegelijkertijd moet de waarde van het diploma gewaarborgd blijven.

Lees het volledige advies over Digitaal kennistoetsen in de download bij dit artikel.

Kijk voor meer informatie over online lesgeven/leren op fontys.nl/online. Daar is vanaf volgende week ook veel meer informatie te vinden over digitaal kennis toetsen.