19
mei
2022
|
14:51
Europe/Amsterdam

Webinar 'Schuld en Schaamte’

webinar schuld en schaamte

Op woensdag 25 mei van 15.30 – 16.30 uur verzorgt studentendecaan Lies Leijs een webinar over ‘Schuld en Schaamte’. Lies heeft ervaring met het begeleiden van studenten met financiële schulden. Tijdens dit webinar deelt ze haar ervaring en wat je als begeleider kunt doen om dit onderwerp bespreekbaar te maken.

Het signaal dat studenten zich schamen voor hun schuld kwam uit het netwerk van langstudeercoördinatoren  Zij geven aan dat ze geregeld in gesprek zijn met studenten die een schuld hebben. Soms gaat het om financiële schuld en de daarbij behorende gevolgen. Bijvoorbeeld niet met je medestudenten naar een feestje kunnen of op studiereis. Studenten kunnen hierdoor gevoelens van eenzaamheid ervaren. Bij andere studenten speelt meer het hebben van schuldgevoelens. Bijvoorbeeld omdat het ze nog niet gelukt is na jaren van studeren een diploma te behalen. Hierover zijn studenten  niet altijd transparant naar hun eigen sociale kring. Dit is ook beschreven in het artikel “Een tijdbom van bedrog”. 

Studentendecaan Lies Leijs
Als begeleider van studenten is niet altijd makkelijk te achterhalen of dergelijke zaken spelen bij je student. Het kan ook lastig zijn om dergelijke zaken op een goede manier bespreekbaar te maken. Lies heeft ervaring met het begeleiden van studenten met financiële schulden. 

Aanmelden
Aanmelden kan je via deze link
Heb je voorafgaand aan de webinar een vraag, laat de organisatie dit dan weten door je vraag te stellen bij het inschrijfformulier. Uiteraard is er ook genoeg ruimte tijdens de webinar om je vraag voor te leggen.

Meer informatie?
Heb je nog vragen over dit webinar of dit onderwerp, stel ze gerust! Neem contact op met Debbie Jarec (d.jarec@fontys.nl)

Auteur: Birgit Grun