Eindhoven,
oktober
Europe/Amsterdam

We bouwen een AI community!

Artifical Intelligence al jaren een technologische ontwikkeling, die Fontys op de voet volgt

Artificial Intelligence is al in allerlei vormen om ons heen aanwezig. Fontys geeft er al invulling aan met name via de opleidingen van Fontys Hogeschool ICT. Maar het raakt ook allerlei andere gebieden waarvoor wij opleiden. Dat kan techniek zijn, maar ook gezondheidszorg, onderwijs, het hele sociale domein. AI komt ook terug in de economie. We zijn ons bewust van deze ontwikkeling en erkennen de toenemende vraag naar meer onderzoek, opleidingen en ingenieurs op het gebied van AI. We willen graag een community bouwen om over dit onderwerp te discussiëren, nieuwe projecten starten, AI in ons curriculum integreren, enzovoort. En we willen graag dat je je hierbij aansluit.

Duidelijke rol voor Fontys
Op 12 november is er een online evenement om Fontys lectoren, docenten en directeuren samen te brengen en de AI community te starten. Voorzitter College van Bestuur Joep Houterman is een van de sprekers bij de plenaire sessie tijdens dit event op 12 november aanstaande. Joep geeft aan dat artificial intelligence ook allerlei ethische vraagstukken oproept. "Wat ons betreft is er een duidelijke rol voor Fontys weggelegd, naast de universiteiten en technologische bedrijven. Wij hebben door onze praktijkgerichtheid meerwaarde in de diverse sectoren. We kunnen ook relatief gemakkelijk de diverse vakgebieden en werkvelden aan elkaar koppelen. We hebben daar expertise op en we zijn verbonden met die werkvelden. Aan ons de uitdaging om dat ook te gaan invullen."

Diverse AI experts als spreker
Tijdens deze kick-off zal niet alleen Joep Houterman spreken maar ook onze eigen expert op het gebied van artificial intelligence Gerard Schouten en niemand minder dan Carlo van de Weijer, de expert artificial intelligence van de TU/e en een van de overheidsadviseurs op dit vlak.

Doe je mee?
Na de plenaire sessie brainstormen we over hoe we daar als Fontys invulling aan willen geven. De onderwerpen waar we het die middag over willen hebben zijn:

• AI & onderzoek
  • AI & onderwijs
  • AI & Human Capital
  • AI & onze strategie

Wil je ook bij deze kick-off aanwezig zijn en met ons als eerste nadenken over deze onderwerpen? Over hoe we AI kunnen gaan integreren in ons eigen werkveld? Meld je dan nu aan via de website.
Let op: alleen toegankelijk voor Fontys medewerkers.