04
december
2023
|
16:00
Europe/Amsterdam

Verbinding, inzichten en inspiratie

Toegepaste Wiskunde heeft jaarlijkse netwerkdag

TW Netwerkdag 1

Op donderdag 16 november stond de jaarlijkse Toegepaste Wiskunde Netwerkdag weer op het programma voor alle studenten en docenten van de opleidingen TW en de Engelstalige variant Applied Mathematics! Het Microlab en het Ketelhuis bruisten van energie terwijl de studenten en bedrijven samenkwamen voor een dag vol nieuwe connecties. Onder begeleiding van docente Charlotte Vergouwen-de Rooij hebben studenten Katia Amarnis, Marit van Megesen, Amber Schekels, Emma van Gurp, Iris Teunissen, Sam Aarts en Paul  van Overveld een fantastische netwerkdag neergezet voor hun medestudenten.

Middagprogramma: een duik in de wereld van kansen
Om 11 uur arriveerde een groep vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven bij het Microlab, waar ze verwelkomd werden door de organisatie en genoten van een heerlijke zelfgemaakte lunch. Wat volgde was een briefing over de netwerkdag: een dag waarbij alle studenten van de opleidingen Toegepaste Wiskunde en Applied Mathematics de kans krijgen om met het bedrijfsleven in gesprek te gaan en te ontdekken waar zij met hun studie allemaal terecht kunnen.

Om 12 uur kwamen de eerste- en tweedejaarsstudenten aan in het Microlab en werd de dag geopend door opleidingscoördinator Bram van den Broek. Wat volgde waren speeddates met de aanwezige bedrijven, boeiende lezingen en een bedrijvenmarkt die de dag vulde met waardevolle inzichten. Het doel: eerste- en tweedejaarsstudenten van cruciale informatie voorzien zodat ze goed geïnformeerd hun studierichting kunnen kiezen.

TW Netwerkdag 2

Serie inspirerende lezingen
Het programma bood ook ruimte aan inspirerende lezingen. Technofilsoof Rens van der Vorst wierp een licht een op de ethische dimensies van data science en technologie in de moderne samenleving. Ondernemer Willem Lepelaars deelde zijn carrièreverhaal en motiveerde studenten om doelen te stellen na hun studie. Een verhaal dat uitermate inspirerend was voor studenten die zich willen wagen aan het ondernemerschap. Arpad Kocsis en Max van Gent van Vion Food gaven een inkijkje in het gebruik van data science binnen hun bedrijf, waarbij ze aantoonden hoe Toegepaste Wiskunde studenten in diverse sectoren terecht kunnen komen. Ouderejaarsstudenten deelden hun specialisatiekeuzes en stage-ervaringen, waardoor een levendig beeld ontstond van de diverse mogelijkheden binnen de opleiding.

Avondprogramma: netwerken onder het genot van een maaltijd
Om 17 uur kwam het programma ten einde voor de eerste- en tweedejaarsstudenten. Maar voor de derde- en vierdejaarsstudenten begon er juist een nieuw hoofdstuk in het Ketelhuis. Nadat de vertegenwoordigers van de bedrijven genoten van een heerlijke maaltijd met docenten, waren zij namelijk helemaal klaar voor de 1-op1 speeddates tussen studenten en bedrijven. Die zorgden voor waardevolle connecties en uitbreidingen van het netwerk voor beiden kanten. Voor zowel studenten als bedrijven eindigde de succesvolle netwerkdag met een gezellige borrel. Ook de TW Netwerkdag 2023 mag met recht weer een geslaagd evenement genoemd worden!

Auteur: Inge Joosten