Venlo,
21
december
2016
|
12:41
Europe/Amsterdam

Venlolezing 2017 gehouden door Vincent Pijnenburg van Fontys Venlo

Op dinsdag 10 januari 2017 zal Vincent Pijnenburg de 9e Venlolezing uitspreken. De Venlolezing wordt jaarlijks voorgedragen door een Venlonaar jonger dan 35 jaar en is bedoeld om iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van de gemeente Venlo te inspireren. Dit jaar koos de organisatie voor Vincent Pijnenburg, omdat hij zich als docent en onderzoeker bij Fontys Venlo dagelijks bezighoudt met het thema ‘grens’. Voor Venlo als grensstad is dit onderwerp altijd relevant, maar ook in geopolitieke zin zijn grenzen actueler dan ooit.

Vincent Pijnenburg.foto Navenant

Vincent Pijnenburg

Vincent Pijnenburg (Venlo, 1989) is onderzoeker en docent bij Fontys Venlo. Hij maakt deel uit van het team Fontys Crossing Borders. Tijdens zijn bachelor en master Planologie (Radboud Universiteit) verdiepte hij zich in euregionale samenwerking. Op dit moment promoveert Pijnenburg als buitenpromovendus van de Radboud Universiteit op het thema grensoverschrijdende samenwerking in het Duits-Nederlandse grensgebied. Zijn PhD richt zich op het ruimtelijk beleid van overheidsinstanties. Hij verzorgt regelmatig presentaties over het belang van grensoverschrijdend denken en handelen en is daarnaast bestuurslid bij de grensoverschrijdende Business Club Maas Rhein.


Venlolezing
De Venlolezing is een betoog dat jaarlijks wordt voorgedragen door een Venlonaar jonger dan 35 jaar en is bedoeld om iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van de gemeente Venlo te inspireren: overheid, bedrijfsleven, onderwijs, culturele instellingen en burgers. De Venlolezing is de afgelopen jaren uitgesproken door Dennis Meens (2016), Merve Karaman (2015) Jeroen van Aerle (2014), Bart Verlegh (2013), Loes Keijsers (2012), Mark Verheijen (2011), Miel Theeuwen (2010) en Marcel Tabbers (2009). Alle Venlolezingen zijn terug te lezen en te bekijken op www.venlolezing.nl.

De Venlolezing van Vincent Pijnenburg wordt voorgedragen in de parterre van het Venlose stadhuis en begint om 20:00 uur.

Bron: Venlolezing 2017