november
Europe/Amsterdam

Verbinding en inspiratie tijdens week van kwaliteitsafspraken

Workshop KA - Week van de kwaliteitsafspraken 2022

We werken allemaal heel hard aan de kwaliteit van ons onderwijs en er gebeuren op allerlei plekken in de organisatie mooie dingen. Om deze kennis met elkaar te delen en elkaar te inspireren organiseerden het regieteam Kwaliteitsafspraken samen met het expertteam in oktober de “Week van de kwaliteitsafspraken”. Hierin werden instituten, imr-en en experts met elkaar verbonden op de thema’s studiesucces, hybride leeromgevingen, docentprofessionalisering, blended learning, Strijp TQ en Empower Tec. We kijken terug op een inspirerende week, met een mooie mix van betrokken collega’s, imr-leden en experts.

Veel interesse voor de best practices van andere instituten en imr-en
Dit keer lag de focus van de ‘braindates’ op het proces rondom de kwaliteitsafspraken: hoe pakken andere instituten en imr-en het proces rondom de kwaliteitsafspraken aan?

Zo gaf het onderzoeksprogramma Strijp TQ een unieke terugblik op het proces van driejarig onderzoeksprogramma Strijp TQ: Waar liepen ze tegenaan? Wat hebben ze geleerd? Hoe hebben ze het programma geborgd?
Ook de workshop over kwaliteitsafspraken op de Dag van de Medezeggenschap werd goed bezocht, er werden er veel vragen gesteld en was er veel waardevolle interactie tussen de medezeggenschapsleden. En ook voor de braindate van dienst O en O over de borging van kwaliteitsafspraken voor een talentgericht Fontys en alle vragen rondom kwaliteit was veel interesse.
Het expertteam Studiesucces ging met collega’s in gesprek over de belangrijke thema’s van studiesucces en de ideeën voor samenwerking in 2023. En het slotevent ‘Lessen uit het Lab’ van het onderzoeksprogramma Strijp TQ vond plaats; een driejarig onderzoek over de impact van deze omgeving en werkwijze op o.a. de leeropbrengsten van studenten, kenniscreatie en kennisdeling met het bedrijfsleven. Benieuwd naar de inzichten en lessen uit de praktijk? Kijk dan op https://www.fontysictinnovationlab.nl/nl/roadmap-research/.

Verder vonden gedurende de hele week ‘speeddates’ plaats; specifieke vragen of thema’s van instituten werden uitgediept met een expert van een van de strategische programma’s.

Al met al kijken we terug op een inspirerende week, met een mooie mix van betrokken collega’s, imr-leden en experts.

Uitnodiging braindate “Hoe gebruikt Fontys Pedagogiek een infographic voor het goede gesprek tussen instituut & imr?”
De braindate “Hoe gebruikt Fontys Pedagogiek een infographic voor het goede gesprek tussen instituut & imr?” kon tijdens de week van de kwaliteitsafspraken helaas niet doorgaan. Vanwege de vele interesse is er een nieuwe datum & vorm gekozen en gaat deze braindate alsnog plaatsvinden. Je bent hiervoor van harte uitgenodigd!

• Datum: donderdag 8 december
  • Tijd: 9.00 – 9.45 uur
  • Locatie: MS Teams (je ontvangt een Outlookuitnodiging na inschrijving)

Fontys Pedagogiek heeft een infographic (de ‘praatplaat’) ontworpen ter ondersteuning van het gesprek over de kwaliteitsafspraken tussen het instituut en de imr. Hiermee voeren ze sneller en gerichter het goede gesprek met elkaar.

In deze braindate licht Fontys Pedagogiek graag toe hoe ze het hebben opgebouwd in de verantwoording: inhoudelijk en financieel. En hoe ze dit samenvatten in de ‘praatplaat’ om gerichter en sneller het goede gesprek te voeren. En een leuke verrassing: Fontys Pedagogiek deelt graag haar infographic zodat ieder instituut deze zelf ook kan gebruiken!

Geïnteresseerd? Schrijf je in!

Meer informatie en contact
Heb je vragen of wil je meer weten over het programma Kwaliteitsafspraken? Bezoek de website kwaliteitsafspraken voor algemene informatie en aansprekende (leer)opbrengsten of neem contact op met het regieteam kwaliteitsafspraken via kwaliteitsafspraken@fontys.nl.

Wil je meer weten over één van de strategische programma’s Studiesucces, Hybride leeromgevingen, Docentprofessionalisering, Blended learning, Strijp TQ of Fontys Empower? Neem een kijkje op de website of neem contact op met het betreffende programmateam. De contactgegevens van ieder programma vind je ook op de website:

Auteur: Nancy van Amstel