01
juni
2022
|
10:46
Europe/Amsterdam

Tweede lustrum MovIEMES groots gevierd in Cinecitta

2022 6 10 jaar moviemes

Precies tien jaar lang maken CO- en CE-studenten van Fontys Academy for the Creative Economy films onder begeleiding van ervaren docenten. Dit tweede lustrum van MovIEMES vieren ze op woensdagavond 8 juni vanaf 17.00 uur in filmhuis Cinecitta, Willem II-straat 29 in Tilburg.

Wat in 2011 begon als excellentietraject om studenten ervaring te laten opdoen met het maken van films, is tien jaar later uitgegroeid tot een challenge die is opgenomen in het curriculum van de opleiding Communicatie. Dit biedt nog meer ruimte binnen het onderwijs om studenten hun ambities waar te laten maken en om film in te zetten om een (maatschappelijk) verhaal te vertellen. Studenten regelen alles zelf; van het eerste idee tot en met de nabewerking. Dankzij MovIEMES zijn er studenten doorgestroomd naar de filmacademie Amsterdam en zijn er zelfs filmmasters behaald in Londen.  

Programma
17.00 uur: inloop
18.00 – 19.00 uur: vertoning pareltjes van tien jaar MovIEMES
19.00 – 21.00 uur: borrel en netwerkactiviteit.

De avond staat - natuurlijk - in het teken van films en ontmoetingen met leden en oud-leden. Kansen genoeg voor jonge filmmakers om het netwerk uit te breiden.

Aanmelden
Deelname is gratis en aanmelden kan via deze aanmeldlink.
 

Beeld: Noom Peerapong/Unsplash