Eindhoven,
06
mei
2020
|
14:28
Europe/Amsterdam

Symposium 14 mei: Hoe je ethisch nadenkt over het programmeren van software

symposium verkleind

In toenemende mate vertrouwen we smart-technology ethische besluitvorming toe, en programmeren we de techniek met een ethische lading. Dit kan soms verregaande consequenties hebben voor consumenten, burgers of organisaties. Hoe zeker moet een algoritme zijn van haar zaak om een burger van fraude te beschuldigen? Hoe kunnen computers emoties inzetten bij het nemen van moeilijke beslissingen? Hoe verwerk je de universele rechten van het kind in het ontwerpproces van technologie? Wat is de technology impact cycle toolkit en hoe kan deze ons verder helpen? Dergelijke vragen leiden tot belangrijke uitdagingen op het gebied van morele autoriteit en normatieve ethiek. Vind jij dit ook belangrijk?

Online symposium over Moral Programming
Tijdens dit online symposium op 14 mei zullen verschillende sprekers vanuit zeer diverse vakgebieden onder leiding van Dr. Bart Wernaart ingaan op de vraag wie er mag beslissen over Moral Programming, en hoe deze Moral Programming eruit kan/moet zien. Ben jij er ook bij? 

In het kort

Graag tot dan!

Dit symposium wordt georganiseerd door het lectoraat Smart Marketing en Strategie in samenwerking met het TEC thema Smart Society.

 

Auteur: Michelle Breemans