Eindhoven,
20
april
2018
|
12:14
Europe/Amsterdam

Studiesucces. Hoe maak jij het verschil?

hero studiesucces 840x841

Studiesucces: voor iedereen die studeert of in het onderwijs werkt, staat dit logischerwijs hoog op de agenda. Maar hoe beïnvloed je studiesucces? Dat is nog niet zo eenvoudig. Want: gaat het om goede cijfers, minder uitval of een baan na het afstuderen? Tegelijk is sturen op studiesucces complex, omdat alle factoren die een rol spelen, nauw met elkaar verweven zijn. Alles hangt met alles samen.

Om beter te kunnen sturen op studiesucces en hier binnen Fontys samen aan te kunnen werken is er een programma Studiesucces gestart. Veel Fontys collega's ondernemen activiteiten die studiesucces bij studenten positief beïnvloeden. We merken dat er in de organisatie grote behoefte bestaat aan het delen van deze initiatieven. Om dit te faciliteren bestaat onder andere de Academy Studiesucces. Drie keer per jaar wordt deze bijeenkomst voor collega's binnen Fontys die in hun dagelijkse werk betrokken zijn bij Studiesucces georganiseerd.

Vandaag vindt de laatste Academy studiesucces van dit academiejaar plaats. Dit maal in het teken van (mini-) interventies. Collega’s leveren met deze interventies op geheel eigen wijze een positieve bijdrage aan studiesucces. Ervaringen over hoe ze dat doen en welke interventies werken delen ze in diverse workshops.

Al eerder deelden meer dan 50 collega's hoe zij het verschil maken in studiesucces.
Lees ze op de community Studiesucces. Hier kun je ook meer informatie vinden over de instrumenten, methodieken en interventies die ingezet worden om studiesucces te verbeteren. Ook kom je hier in contact met collega's die je met de verschillende onderwerpen kunnen helpen.

 

Auteur: Renske Nieuwpoort