december

Studenten Fontys ACI starten nieuw videoplatform

DJ, producer en ondernemer Sam Feldt beantwoordt vragen van studenten

thumbnail_Interview Sam.00_39_22_15.Still001

ACI Talks is de naam van een nieuw videoplatform van Fontys Academy for Creative Industries. Iedere maand verschijnt een aflevering online, gemaakt voor en door studenten. Met het videoplatform willen de organisatoren inspiratie bieden aan studenten van de opleiding, maar ook aan andere geïnteresseerden. Vandaag is de première van ACI Talks, hier te zien via het YouTube-kanaal van Fontys ACI, met als gast DJ Sam Feldt.

Anna de Vries is een van de initiatiefnemers. Ze zit in haar laatste jaar van Communicatie IEMES en staat al met een been in de praktijk. Daarop is Challenge Based Learning (CBL) ook gericht. Bij deze onderwijsvorm, waarmee CO IEMES twee jaar geleden gestart is, zijn de studenten zelf verantwoordelijk voor hun leerproces. ACI Talks is een van de projecten waaraan Anna werkt. Samen met Julian Slager, die de opleiding net heeft afgerond.

Inspiratie voor het platform haalden ze uit de IEMES-weken, ooit een studieonderdeel waarbij mensen uit het werkveld hun inspiratie kwamen delen. ‘Dat misten we’, zegt Anna. ‘Zeker ook in deze tijd. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe vorm.’ Ze vindt het belangrijk dat studenten zelf aan het roer staan. ‘Zo werken we met zes presentatoren, die op deze manier de mogelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen.’ Dat geldt ook voor de cameraman/editor, redacteur en visual designer die bij ACI Talks betrokken zijn. Om ervoor te zorgen dat het platform ook na haar afstuderen blijft bestaan, leggen Anna en Julian alle stappen die ze zetten vast in een draaiboek.

Iedere maand verschijnt een nieuwe aflevering online. ‘Die nemen we vooraf op, maar studenten krijgen wel de gelegenheid om via Instagram vragen te stellen.’ De eerste gast is de Brabantse DJ en producer Sammy Renders, die sinds 2013 platen uitbrengt onder de naam Sam Feldt. Hij haalde onder meer de Nederlandse, Belgische, Australische en Amerikaanse charts met hits als Show Me Love, Summer On You en Post Malone. Dat laatste nummer is inmiddels meer dan 375 miljoen keer gestreamd op Spotify. Sam Feldt is ook ondernemer, met onder andere zijn eigen platenlabel Heartfeldt Records. De combinatie van activiteiten maakt hem volgens Anna een interessante gast voor studenten van Fontys ACI.

De afleveringen verschijnen op het YouTube-kanaal van Fontys ACI. De eerste is hier te zien. Anna en Julian onderzoeken nog of het mogelijk is om ACI Talks na de coronacrisis offline te organiseren.

Auteur: Paul Geerts/Beeld Sam Feldt: The Media Nanny