Eindhoven,
22
februari
2018
|
16:46
Europe/Amsterdam

Pilot elektrische deelauto’s

Al meer dan 100 collega’s maakten een ritje

Ruim een maand geleden startten we op campus Rachelsmolen en Stappegoor de pilot met de elektrische deelauto’s van Amber. En met succes! Inmiddels hebben al meer dan 100 collega’s een ritje gemaakt in een BMW i3. Waaronder Hans Nederlof.

Fontys streeft naar een duurzame bereikbaarheid van haar locaties. Met de elektrische deelauto’s laten we collega’s kennismaken met een andere manier van reizen. Want als je voor een afspraak buiten de deur gebruik kunt maken van een deelauto, is het wellicht niet meer nodig met je eigen auto naar Fontys te komen. Dat scheelt weer een plekje op die overvolle parkeerplaats. Maar ook de drukte van de ochtendspits, want je komt lekker op de fiets of met het OV. En omdat de deelauto elektrisch is hebben we ook nog eens minder uitstoot van CO2. Een goede zaak dus om hiermee te experimenteren.

Dat vinden collega’s ook. Al meer dan 200 medewerkers maakten een account aan bij Amber om een deelauto te kunnen reserveren. En de helft hiervan reed daadwerkelijk al met de elektrische BMW i3 naar zijn afspraak. Hans Nederlof (CvB) maakte onlangs ook een proefrit.

Meedoen aan de pilot

De pilot loopt nog tot de zomervakantie. Meedoen kan nog steeds. Let wel even op, want wegens grote belangstelling worden aangevraagde accounts met ietwat vertraging geactiveerd. Dit om beschikbaarheid van de auto's en dus de mobiliteitservice te kunnen blijven garanderen. Heb dus even geduld; je kunt uiteindelijk een elektrische deelauto uitproberen.

Zo werkt het

Klik op deze link https://my.driveamber.com/register/494dd9 en vul je informatie in. Werkt de link niet? Ga naar my.driveamber.com en vul de volgende code in 494dd9. Je zal worden gevraagd om je Fontys e-mailadres te bevestigen. Daarmee wordt je account geactiveerd en ontvang je een welkomstmail. Vervolgens kun je de Amber app downloaden, inloggen en rijden!

De app wijst je een auto toe op de campus en wijst je de weg naar deze auto. Wanneer je bij de auto bent, kun je deze openen met de app op je smartphone en wegrijden. Dankzij software die gestuurd wordt door kunstmatige intelligentie, kan Amber garanderen dat er altijd een auto voor je aanwezig is wanneer je deze nodig hebt.

Bij je eerste reservering zal een Amber teamlid aanwezig zijn om je een persoonlijke introductie te geven over de app en de auto. Vergeet daarom niet om je eerste reservering een kwartiertje eerder te maken.

De app is hier te downloaden:

  • Klik hier voor Android (Google Playstore)
  • Klik hier voor iOS (Apple Store)

Kijk op fontys.nl/duurzaambereikbaar om te zien wat we nog meer doen aan duurzame bereikbaarheid en mobiliteit.

Auteur: Inge Janssen