19
mei
2022
|
12:39
Europe/Amsterdam

Op de fiets naar het onderwijs voor een bereikbare regio

OBF_Fiets-naar-je-werk-dag-11

De landelijke Fiets naar Je Werk Dag viel dit jaar op 19 mei. In het geval van Fontys, Summa College en Technische Universiteit Eindhoven werd het geheel omgedoopt tot Fiets naar Je Campus Dag en kwam de gezamenlijke oproep aan medewerkers én studenten om deze dag met de fiets naar de onderwijslocaties te komen. Om het initiatief te ondersteunen werd op het TU/e terrein een speciale Fiets Pitstop ingericht waar men terecht kon voor een fiets-APK.

 

 

In Eindhoven tellen Fontys, Summa College en TU/e samen meer dan 5.000 medewerkers en ruim 40.000 studenten. Het aantal gemotoriseerde  verkeersbewegingen dat door de actie teruggedrongen kan worden loopt dus aardig in de papieren. “Dagelijks reizen zo'n 50.000 mensen van en naar onze onderwijslocaties. We stimuleren hen graag om de fiets te pakken, omdat het goed is voor ieders gezondheid én omdat we zo, voor mens en milieu, echt een groot verschil kunnen maken in de regio!” aldus de bestuurders van de drie onderwijsinstellingen, die deze dag ook aanwezig waren om hun fiets te laten checken.

4S0A9079

In samenwerking met Brainport Bereikbaar, Ons Brabant Fietst en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werd de Fiets Pitstop ingericht. Studenten en medewerkers konden daar terecht voor de fiets-APK, een gezonde traktatie en een hoop fietsinspiratie, waarin de geldende voordelen van fietsen naar het werk of de opleiding werden benoemd. Hoewel de dag wat druilerig startte, brak de zon snel door en was er veel fietsverkeer op het campusterrein. Gedurende de hele ochtend zijn de mobiele fietsenmakers dan ook druk geweest met het checken van fietsen en repareren van (kleine) onderdelen.

 

 

Auteur: Yvette Laros