Eindhoven,
09
mei
2022
|
12:15
Europe/Amsterdam

Onderzoek naar Fontys ICT InnovationLab deelt inzichten tijdens lunchmeetings

lunchmeetings

In het kader van kennisdeling organiseerde het onderzoeksteam, dat de ontwikkeling van het Fontys ICT InnovationLab in kaart brengt, een lunchmeeting voor collega’s. De meeting vond plaats op maandag 25 april op de tribune in TQ5. Hierbij werden collega’s die daadwerkelijk op deze locatie werkzaamheid geïnformeerd over de inzichten. Op het programma stonden de uitkomsten van het markt- en buurtonderzoek die in het kader van het onderzoek zijn uitgevoerd.

Kennis delen en ontmoeten
Lunchmeetings zijn, zoals de naam al doet vermoeden, informele kennisdelingsbijeenkomsten waar uiteenlopende onderwerpen gepresenteerd worden en onder het genot van een lunch gesproken wordt. Een moment van kennisdeling en ontmoeting dus. Onderzoeker Jolijn Jansen en projectleider Lilian Croes namen het voortouw met de eerste van een kleine reeks meetings waarin bevindingen uit het onderzoek met collega’s worden gedeeld. Het onderzoeksteam heeft een marktonderzoek laten uitvoeren door marktonderzoeksbureau Markteffect. Daarin zijn onder andere de naamsbekendheid van het lab, kennis van onze werkwijze en mogelijkheden en kansen voor samenwerking met bedrijven in de Brainport regio nader bekeken. Dit volgt op eerder onderzoek naar de directe omgeving en de ‘vloer’ van de locatie zelf. 

Marktonderzoek
De eerste indruk van het onderzoek was positief; binnen de Brainport Regio is veel interesse in en raakvlak met de ontwikkelthema’s waar Fontys For Society en FHICT zich op richten. Ook staan velen ervoor open om mogelijkheden voor samenwerking met Fontys te verkennen. In eerste instantie wordt nog vaak gedacht aan stages en afstudeertrajecten. Daarnaast bleek dat die mogelijkheden als Partner in Innovation vooral interessant zijn voor grotere bedrijven, waar hoewel de ambitie is het MKB te versterken. De aanbevelingen waren met name het verhogen van de naamsbekendheid van de fieldlabs, de inhoudelijke bekendheid over de mogelijkheden tot samenwerking en innovatie vergroten onder bedrijven in de Brainport Regio en het imago als kennisinstelling actiever uitdragen.

Interactie en antwoorden

Het fijne aan lunchmeetings is de interactieve sfeer. Er werd door de aanwezigen actief meegedacht over de conclusies en aanbevelingen uit het rapport. Hoe kunnen we beter naar buiten treden met wat we doen in ons lab om potentiële partners te bereiken? Hoe kunnen we de kennis die we hier opdoen het beste delen met andere fieldlabs? Al doende hopen we de antwoorden te vinden.

Wil je ook een lunchmeeting bijwonen? De volgende staat gepland op donderdag 2 juni, tribune TQ5, en zal gaan over de rolverdeling binnen het lab. Fontyscollega's kunnen zich aanmelden door te mailen naar d.thomas@fontys.nl. Graag tot dan!  

Meer weten over de onderzoeksresultaten? Bekijk hier de factsheet

 

Fontys ICT InnovationLab wordt mede mogelijk gemaakt door de kwaliteitsafspraken.

 

Door: Guido Segers