23
mei
2023
|
13:59
Europe/Amsterdam

Meepraten over een veilig klimaat voor LHBTI+’ers?

Meld je aan voor de dialoogsessie op 19 juni

Fontys logo pride

Het is helaas nog te vaak een gegeven: LHBTI+’ers die op de werkvloer of in de schoolbanken kans lopen negatief te worden bejegend. Als gevolg hiervan voelen LHBTI’ers zich nogal eens buitengesloten. Daarom is drie jaar geleden de Fontys Pride Community van start gegaan om een bijdrage te leveren aan een Fontysgemeenschap waarin studenten en medewerkers zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn. En een Fontys waar in onze opleidingen aandacht is voor gender en seksuele diversiteit in relatie tot je toekomstige beroep en werkveld. Fontys is tenslotte een inclusieve organisatie waarin iedereen welkom is en iedereen gelijkwaardig is. 

We willen dus dat de LHBTI+-community zich prettig en veilig voelt bij Fontys – op de werkvloer en in de schoolbanken. De logische vraag luidt dan: is dat ook zo? Voelen LHBTI+’ers zich inderdaad op hun gemak, veilig en gelijkwaardig bij Fontys? Om over die vraag in gesprek te gaan organiseert Fontys Pride op maandag 19 juni een dialoogsessie voor studenten en medewerkers. Bestuursvoorzitter Joep Houterman gaat dan met de Fontys-gemeenschap in gesprek over de vraag hoe het is voor mensen met een LHBTI+-identiteit om bij Fontys te studeren of te werken. 

Meepraten? 
Wil jij over dit onderwerp meepraten (let op: ook mensen die niet tot de LHBTI+-doelgroep horen, zijn van harte welkom!)? Kom dan naar de dialoogsessie op maandag 19 juni van 13:00 tot 14:30 uur in Eindhoven (gebouw R5 ruimte 1.05). 

Je kunt je aanmelden via dit formulier. Mocht je je op een andere manier willen aanmelden of je verhaal willen doen, neem dan contact op Fontys Pride via fontyspride@fontys.nl.

Auteur: Monique van Laar