02
juni
2021
|
09:57
Europe/Amsterdam

Lectoraat Designing the Future organiseert Zwevend Festival

Tien weken lang stilstaan bij vertraging, stilstand en niets

Vertraging, stilstand of NIETS. Rondom deze thema’s organiseert het lectoraat Designing The Future van Fontys Academy for Creative Industries een zwevend festival. Van dialoog tot pianospel, van podcast tot wandelmeditaties: tot half juli geven docenten en studenten iedere dag tussen 12.00 en 13.00 uur een eigen invulling aan deze thema’s.

ZWEVEND FESTIVAL

En terwijl het verkeer dag en nacht langs hem heen raast, vraagt de eik zich af: waarom heeft beweging eigenlijk voorrang op stilstand? 

Uit: De eik was hier van Bibi Dumon Tak

Herken jij je ook in bovenstaand citaat en wil je naast het hollen dat we elke dag doen samen met ons stilstaan? De werkgroep Rozentuin van lectoraat Designing The Future van Fontys Academy for Creative Industries organiseert een Zwevend Festival over NIETS. Tot de zomervakantie zweeft het online door Fontys ACI.

Een festival dat ruimte biedt aan vertraging en stilstand, ofwel de broodnodige ademruimte die nodig is om tot creatief wasdom te komen. Elke werkdag geven we van 12.00 tot 13.00 uur ruimte aan het vieren, ervaren en onderzoeken van stilte, vertraging en rust, hopelijk samen met jou.

Nieuwsgierig naar het programma? De code m9fo8u4 geeft je exclusief toegang tot het Zwevend Festival op MS Teams.

TIP: voeg het hoofdpodium toe aan je agenda. Dan krijg je een dagelijkse reminder voor het nemen van ruimte voor verstilling

Optreden op Zwevend Festival?
Ben jij een spoken word artiest, heb je een mooi nummer over verstilling gemaakt dat je wilt laten horen, geef je yogales of heb je een andere idee om een uurtje te vullen over verstilling? Kortom: heb jij zin om een bijdrage te leveren aan het Zwevend Festival? Neem dan contact via Teams contact op met Monique van Hest of mail NIETS@rozentuin.org

Beeld: Unsplash
Auteur: Paul Geerts