Europe/Amsterdam

Lector Anouke Bakx verzorgt keynote op World Conference

Abakx2

Prof. dr. Anouke Bakx, lector van Fontys Hogeschool Kind en Educatie, verzorgt een keynote op de World Council for Gifted and Talented Children’s Biennial World Conference. In deze keynote bespreekt prof. dr. Bakx het verbeteren van het onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen door de kloof tussen theorie en praktijk te overbruggen.

Het thema van de World Conference is het ontwikkelen van de toekomst van het onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen. Het event vindt plaats op 31 juli en 1 augustus en 7 en 8 augustus 2021. Er komen meer dan 600 deelnemers uit 40 landen samen om ideeën uit te wisselen, te netwerken en baanbrekend onderzoek te presenteren op het gebied van studies naar hoogbegaafdheid en talentontwikkeling. Het evenement wordt online gehouden, vanwege de aanhoudende pandemie. Het conferentieprogramma zal vele sessies, paneldiscussies, audiovisuele presentaties en keynotes omvatten, die zich richten op onderzoek in het onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen en talentontwikkeling. Uiteraard wordt ook continu de vertaling naar de praktijk gemaakt. Veel van de sessies worden opgenomen en deelnemers aan de conferentie hebben toegang tot het beeldmateriaal.

Ga naar https://worldgifted2021.com voor meer informatie of om je te registreren. Er zijn kortingen beschikbaar voor (afgestudeerde) studenten.

Over de Wereldraad voor hoogbegaafde en getalenteerde kinderen
De World Council for Gifted and Talented Children, Inc. (WCGTC®) is een wereldwijde non-profitorganisatie die pleitbezorging en ondersteuning biedt aan hoogbegaafde kinderen. De WCGTC® is een diverse organisatie die over de hele wereld een netwerk vormt met een actief lidmaatschap van opvoeders, wetenschappers, onderzoekers, ouders en anderen die geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling en opleiding van hoogbegaafde en getalenteerde kinderen van alle leeftijden. Voor meer informatie over de WCGTC® of om lid te worden, bezoek https://world-gifted.org/. Contactpersoon: Dr. Tyler Clark, thomas.clark@wku.edu of 1-270-745-4123.

Auteur: Karlijn Agten