januari
Europe/Amsterdam

Kwaliteit van leven als uitgangspunt

Studenten TCL presenteren toekomstgerichte concepten tijdens de Ideeënfabriek

2024 1 Ideeënfabriek (2)

Studenten van de opleiding Trend Research & Concept Creation (TCL) werken tijdens het eerste semester van hun tweede leerjaar aan een eigen bedrijf. Ze ontwikkelen toekomstgerichte concepten, producten of diensten die de kwaliteit van leven verbeteren. Maandag 5 februari presenteren negen companies het resultaat tijdens de Ideeënfabriek, van 14.00 tot 17.00 uur in gebouw P8 op de campus Stappegoor in Tilburg.

Voor de ontwikkeling van hebben studenten gebruik gemaakt van de Lean Startup Methode, waarbij steeds de vraag is of er behoefte is aan de specifieke concepten, producten of diensten. De studenten leren onder begeleiding van projectcoaches om concepten te ontwikkelen op basis van trends. Het accent ligt daarbij op het verbeteren van de kwaliteit van leven van bepaalde doelgroepen. Dat is ook terug te zien in de eindresultaten. Opvallend is de creatieve en innovatieve benadering van de studenten.

Tijdens de Ideeënfabriek is goed te zien hoe de studenten aan de slag zijn gegaan met het conceptingproces. Bezoekers hebben de mogelijkheid om ze te ondersteunen en aan te moedigen in hun ondernemersreis. TCL is onderdeel van Fontys Academy fort he Creative Economie. De vier opleidingen van het instituut richten zich op de betekeniseconomie. Daarin draait het niet alleen om geld verdienen, maar ook om hoe wordt omgegaan met mensen en de natuur.

Het adres van campus Stappegoor is Professor Goossenslaan 1 in Tilburg. Gebouw P8.