oktober
Europe/Amsterdam

Ja! Tegen het ondernemerschap

Tech4Safety

Tijdens de Fontys minor Ondernemerschap kunnen studenten ervaren of ondernemerschap iets voor hen is. Maar ook kunnen ze tijdens de minor verder bouwen aan hun eigen bestaande bedrijf. Twee keer per jaar stromen studenten in die op zoek zijn naar een antwoord op hun vraag; is ondernemen iets voor mij? Om daarachter te komen krijgen studenten een half jaar lang intensieve coaching, begeleiding en trainingen op het gebied van ondernemerschap.

Ismet Erdem (Fontys Student Technische Bedrijfskunde) heeft het afgelopen halfjaar deelgenomen aan de Fontys minor ondernemerschap. Al sinds zijn 12e levensjaar is hij bezig met ondernemen, maar dit is nooit verder gekomen dan spullen verkopen via Marktplaats. Hij wist dat ondernemerschap in zijn bloed zat, maar durfde nooit echt de knoop door te hakken en een eigen onderneming te starten. De minor was voor hem dé omgeving om uit te vinden of het zijn van ‘eigen baas’ echt de weg was die hij in moest slaan.

De conclusie was volmondig ja
Tijdens de minor heeft hij geleerd welke stappen je moet doorlopen om een onderneming te lanceren. Dit heeft hem het zelfvertrouwen gegeven om ervoor te gaan. Hij weet nu hoe hij marktonderzoek moet verrichten en weet dat zichtbaarheid creëren veel aandacht nodig heeft. Daarnaast heeft hij geleerd welk type onderneming hem motiveert en gelukkig maakt. Het ondernemersidee waar hij tijdens de minor mee was begonnen, bleek niet het bedrijf te zijn waar hij uiteindelijk verder mee wilde gaan. Toch heeft Ismet wel antwoord op zijn vraag gekregen: hij wilde graag zelfstandig ondernemer worden. En dat is inmiddels gelukt!  Samen met twee vrienden heeft hij een paar weken geleden een bedrijf opgericht. De compagnons kennen elkaar al acht jaar en hebben verschillende achtergronden, maar alle drie hebben ze een passie voor het ondernemen. Tijdens brainstormsessies gingen ze op zoek naar een gat in de markt, om nu dan eindelijk echt te kunnen starten. Dat gat vonden ze. Het combineren van technologie en veiligheid.

Een dag later was ‘Tech4safety' geboren
Met zijn 3-en hebben ze een afspraak bij de KvK gemaakt om de inschrijving te regelen voor de start van het bedrijf: Tech4safety. Dat ze hier 140 kilometer voor moesten rijden maakte ze niets uit. ‘Gewoon durven en doen’ zeiden ze tegen elkaar. Vol enthousiasme en vertrouwen gingen ze aan de slag. Ismet is zich gaan verdiepen in het bouwen van webshops en heeft deze in een mum van tijd zelf gemaakt. De twee andere compagnons zijn aan de slag gegaan met het leggen van contacten met leveranciers en hebben de administratie opgetuigd.

Jouw vinger is de sleutel
Tech4safety verkoopt hangsloten, fietssloten en USB-sticks die beveiligd zijn met een vingerafdruk. Het scheelt een hoop tijd en je hoeft je nooit meer zorgen te maken over het verliezen van je sleutels. Ze zijn de eerste Nederlandse webshop die deze producten aanbiedt.

Drie weken geleden hebben de trotse eigenaren de webshop gelanceerd: www.tech4safety.com. Ook zijn de producten al te koop via Bol.com. Samen bouwen ze hard aan de startende onderneming. De focus ligt nu vooral op het zorgen voor naamsbekendheid. Zo geeft Ismet aan: ‘’De producten maken het leven zowel zakelijk als privé makkelijker en veiliger. Tech4safety heeft dan ook een erg brede doelgroep. Eigenlijk heeft ieder modern mens iets aan ons product. ‘’

Ze leren elkaar nóg beter kennen en hebben een goede vorm gevonden om met drie personen leiding te geven aan één bedrijf. Alle drie zijn ze ergens anders goed in en vullen elkaar naadloos aan. Ze hebben de afspraak dat alle beslissingen unaniem genomen worden, want harmonie en vriendschap is erg belangrijk voor ze.

De toekomst zien ze groots voor zich
Ze willen het assortiment uitbreiden met nog meer producten die onze levens makkelijker en veiliger maken. Het liefst gaan ze die producten zelf ontwerpen en produceren. Achter de schermen zijn ze hier al mee bezig, maar het zal nog even duren voordat ook wij die plannen te zien krijgen.