10
november
2020
|
09:58
Europe/Amsterdam

In Memoriam Marion Andringa

Marion Andringa (002)

In het weekend bereikte ons het verdrietige bericht dat onze collega Marion Andringa op zaterdag 7 november 2020 is overleden. Marion is 57 jaar oud geworden. De verslagenheid onder medewerkers en studenten is groot. 

In 1991 kwam Marion in dienst bij Fontys en stond ze aan de basis van de Academy for Creative Industries, waar ze vanaf dag één vol overgave voor de opleiding Communicatie IEMES (International, Event, Music & Entertainment Studies) heeft gewerkt. Daarnaast was Marion lid van de examencommissie en heeft ze aan de wieg gestaan van vele curricula en accreditaties. Marion was al langere tijd ziek, maar wilde daar op haar werk niets van weten. Haar betrokkenheid bij onze studenten en de collega’s was groot, haar werk was erg belangrijk voor haar. 

We verliezen met Marion een vakkundige, toegewijde en fantastische collega en docent, maar bovenal een liefdevol en warm persoon. Tot op het laatste moment bleef ze betrokken. We gaan Marion enorm missen.

Medewerkers en studenten
Fontys Academy for Creative Industries

Reacties 1 - 20 (28)
Bedankt voor uw bericht.
Carmi
19
November
2020
Lieve Marion,

Wat een schok om te lezen dat jij er niet meer bent. Wat een pijn doet het. Wat een spijt brengt het met zich mee. Spijt dat ik jou nooit heb bedankt voor alles wat je voor mij en zoveel medestudenten hebt betekent.
Je was - by far - mijn favoriete lerares/coach/mens ooit. Je hebt zo ongelofelijk veel betekend voor zoveel mensen. Je had zo'n groot en warm hart. Ik kan me niets voorstellen bij de pijn die jou nabestaanden nu voelen. Ontzettend veel sterkte voor iedereen.

Bedankt voor alles, lieve Marion!
Will
17
November
2020
Beste Marion, familie en dierbaren,

Marion, ik kende je niet echt. Maar wat een vreselijk bericht en verlies voor allen. Niet te bevatten. Ik wens de nabestaanden en dierbaren veel sterkte toe.
Megan
14
November
2020
Jeetjee.. Ik ben er stil van, kippenvel.. Ik kan wel zeggen dat Marion mijn reddende engel was in de tijd dat ik mijn scriptie helaas niet had behaald. Wat een warm en mooi mens was je. Vrijwillig heb je mijn scriptie nagekeken, je stond klaar met jouw fijne advies en je hebt mij door een moeilijke periode heen gesleept. Een enorm groot gemis. Ik wens de nabestaanden veel sterkte. Lieve Marion, ik zal je nooit vergeten.
Inge
13
November
2020
Veel liefs aan alle mensen die Marion moeten missen.
Wendalin
13
November
2020
Lieve Marion, ik zal je missen. Sterkte voor jouw familie en eenieder die jou dierbaar is.
Ivo Henckens
13
November
2020
Lieve Marion,
je enorme betrokkenheid bij studenten en collega's en je onvermoeibare inzet voor het best denkbare onderwijs is wat je Fontys ACI hebt nagelaten. Jij zit voor altijd in het hart van ACI en blijft voor altijd bij ons horen.
Ik ga je missen en ik ga nog vaak met een glimlach aan je denken als we weer eens zitten te broeden op nieuw onderwijs of weer eens onderweg zijn naar een volgende accreditatie.
Nick
12
November
2020
Marion was in de eerste plaats een ontzettend lief en fijn mens. Begripvol en altijd vergevingsgezind. Daarnaast toonde zij enorm verantwoordelijksheidgevoel als het ging om haar baan, om Fontys, om al haar studenten en collega's. Ik heb zoals veel collega's veel aan haar te danken. Sterkte voor iedereen die haar gaat missen.
Sandra Smits
12
November
2020
Lieve Marion,

En toen was er ineens een plotselinge stilte.....stilte in mijn hart en stilte binnen ACI.
Jouw waardevolle adviezen zullen mij voor eeuwig blijven achtervolgen. "Wat zou Marion in deze situatie gedaan/gedacht hebben?" en dan weet ik dat jouw antwoord mijn oplossing zal zijn.
Ruim 11 jaar collegialiteit is zomaar weg. We hebben op verschillende vlakken met elkaar mogen samenwerken: bouwen aan goed kwalitatief onderwijs, colleges over projectmanagement gegeven, 24/7 paraat staan voor studenten tijdens hun intro, assessments afnemen, sigaretjes roken maar vooral samen sparren. Dit was jouw project en "dank" is hiervoor te bescheidend. Ik wil "dank" vervangen door "hulde" en "chapeau"! Wat een fantastische vrouw was je. Ik ga je zo ontzettend missen....
Sterkte voor je familie en allen die je dierbaar zijn.

Jolanda Blanken
12
November
2020
Vanaf deze foto kijk je ons nog stralend aan, lieve, voor mij onbekende Fontys collega. Veel te jong moest je heengaan. Wat intens verdrietig voor je familie , vrienden , collega's en studenten. Veel sterkte gewenst
Sandra van de Ven
12
November
2020
Wat een ontzettend verdrietig bericht. Marion was een hele fijne collega om mee te werken. Kundig, rustig, met relativeringsvermogen en humor.. en enorm veel ervaring en inzet. Een heel fijn mens. Veel sterkte voor iedereen die haar gekend heeft. We gaan je missen.
Annelien van Hemert
12
November
2020
Wat erg...woorden schieten te kort om de impact van dit bericht op ACI uit te drukken. Familie, vrienden, collega’s heel veel sterkte gewenst. Ze zal gemist worden.
Jannie Keizer
11
November
2020
Wat een heftig bericht!
Marion was in de periode, dat ik bij ACI werkzaam was als interim manager een grote steun en toeverlaat. Ze stond klaar met raad en daad. Ze was actief met het voorbereiden van accreditaties, ze steunde studenten, die het moeilijk hadden en was een prettige en gezellige collega.
Ze was de rust zelve.
Zo zal ze in mijn gedachten blijven.
Veel sterkte voor haar familie en vrienden!
Tini Mulders
11
November
2020
Wat een groot verlies... en nog zó jong, die Marion...!!
Héél véél sterkte voor familie en naaste vrienden en ook zéker voor collega's en studenten van ACI.
Petra van Doorne
11
November
2020
Jeetje wat schrikken, Marion was jaren mijn leidinggevende bij Cediecom. Ze gaf me altijd steun in mijn werk en zorgde ervoor dat je ook gewaardeerd en beloond werd voor het vele werk dat verricht moest worden. Ik wens haar man, kinderen, familie en directe collega's heel veel steun toe.
Dunja de Man
11
November
2020
Lieve Marion,
Je was voor mij een voorbeeld en uitzonderlijk fijne collega die altijd in mijn hart blijft.
Liefs Dunja
Gea van Zutven
11
November
2020
Marion was een betrouwbare, hardwerkende en aardige collega, waar ik bijzonder fijn mee samenwerkte op gezette momenten in haar lange Fontysloopbaan. Ik ben geschrokken en verdrietig door het bericht van haar overlijden en wens haar naasten veel sterkte. Ook voor ACI is het een groot verlies en ook deze collega's wens ik sterkte.
Jo van Buul
11
November
2020
Marion was een Lieve collega en altijd een luisterend oor wij hebben samen veel koffie gedronken in het keukentje van Fontys Cediecom in de Byrdstraat. Veel Sterkte voor iedereen.
Bert Thobokholt
10
November
2020
Wat een tragisch bericht. Marion was een drijvende kracht achter vele visitaties en accreditaties, een geweldige en rustgevende collega om mee samen te werken en vooral een bijzonder aardig mens. Heel veel sterkte voor iedereen die haar gekend heeft.
Anja van Gerven
10
November
2020
Daar schrik ik van! Wat een ongelofelijk verdrietig nieuws. Ik heb met Marion samengewerkt aan accreditaties die onze beide instituten gezamenlijk hadden. Ik heb haar leren kennen als een vakkundige, zeer betrokken medewerker en een heel warm, leuk mens. Veel sterkte gewenst voor haar gezin, familie, vrienden, collega's en studenten.
Dick van Lisdonk
10
November
2020
Wat enorm naar nieuws. Haar persoonlijkheid en drang om 'het juiste te doen' zal ongetwijfeld gemist worden. Heel veel sterkte voor haar familie en naasten en natuurlijk collega's en studenten.