Tilburg,
21
november
2017
|
15:41
Europe/Amsterdam

In memoriam: Dominique Lousberg

Dominique Lousberg

Dominique Lousberg, vierdejaarsstudente International Lifestyle Studies is zondagavond overleden als gevolg van een aanrijding met een spookrijder op de A73 bij Roermond. Docenten en medewerkers van Fontys Academy for Creative Industries schreven dit In Memoriam voor Dominique.

Je kon moeilijk om Dominique heen. In de media wordt niet voor niets verwezen naar haar modellencarrière. Inderdaad, ze was oogverblindend mooi. Maar ze was nog zoveel meer dan dat. Wij hebben Dominique leren kennen als een leergierige en ambitieuze student met een duidelijke visie. Iemand die bereid was om hard te werken voor haar dromen. Ze was in staat om haar carrière te combineren met haar afstuderen. Ondanks haar overvolle agenda zat ze gewoon in de les. Niet afwezig of afgeleid, maar gefocust en doelgericht. Dominique was iemand met een ‘no-nonsens’ mentaliteit en verwachtte kwaliteit. Als docenten vonden wij dat altijd heel erg prettig aan haar. Haar laatste tentamen was een toets met open vragen. Volgens de regels moeten studenten op élke pagina naam en studentnummer schrijven. Dominique hield zich daar weliswaar aan, maar niet zonder te laten weten wat ze daar van vond. Op de laatste pagina stond: ‘en voor de honderdste keer Dominique Lousberg’. Het zorgde voor een glimlach op onze gezichten.

Ze kwam sterk op voor haar mening, maar durfde tegelijkertijd haar kwetsbaarheid te tonen door om extra uitleg te vragen. Ze wilde het begrijpen, ze wilde het goed doen. Ze vertelde dat ze niet kon wachten totdat ze was afgestudeerd. Ze was klaar om verder te gaan, haar school af te maken en de wereld te veroveren. We merkten dat haar klasgenoten haar respecteerden en waardeerden om wie ze was. Intelligent, recht door zee, betrokken. Ze zou alles bereikt hebben wat ze wilde.

Dominique, je had de wereld zo veel te bieden. Maar waar je nu ook precies bent, we weten zeker dat je het ook daar helemaal gaat maken. Je wordt gemist.
Wij wensen de nabestaanden veel kracht en sterkte om dit grote verlies te verwerken.

Medewerkers International Lifestyle Studies
Fontys Academy for Creative Industries
Reacties 1 - 17 (17)
Bedankt voor uw bericht.
Ton rommen
25
November
2017
Wat een mooi vrouw,tjonge , een mooie toekomst en Dan weg gerukt uit het leven door een spookryder nog te wel een pool niet te bevatten? Meid rust zacht. Fam ,vrienden en bekende sterkte met dit onverwachte verlies ,fam gecondoleerd
Mignon van Halderen
25
November
2017
Heel veel sterkte en warmte toegewenst voor Dominique's familie en vrienden. Mijn gedachten gaan naar jullie.
Mignon, Fontys Hogeschool Communicatie Eindhoven
Marc
23
November
2017
verschrikkelijk nieuws, mijn dochter heeft bij haar op school gezeten en kende haar ook.
Je zal als ouder zo'n nieuws krijgen dan stort je hele wereld in.
Ik wens familie vrienden en vriendinnen heel veel kracht en sterkte toe om dit te verwerken..

Marc van der Linden..
j de vries
23
November
2017
Dominique ik ken jou wel niet maar ik vind het verschrikkelijk om het te lezen. Eerst op het nieuws en daarna in de krant waar geschreven werd dat je student bij Fontys was .
Ik wil hierbij alle vrienden en familie veel sterkte wensen met dit verlies.
Michelle van Geffen
23
November
2017
Afgelopen jaar deden we samen de minor in Amsterdam, wederom iets creatiefs. Hier heb ik je voor het eerst leren kennen en dat was zoals deze dagen ook vaak geschreven wordt als een creatief en leergierige vrouw. Ik wens de familie van Dominique heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijden.
Remco Langeler
23
November
2017
Ik heb Dominique vooral leren kennen als een enthousiaste en levendige studente. Ik heb veel werk van haar na mogen kijken en voelde altijd de aandacht die zij in haar werk stak.

Ik wil haar naasten heel veel sterkte en kracht wensen bij dit grote verlies in hun leven.

Remco Langeler
Trainer/coach ILS
IngeSminge
23
November
2017
Ookal ken ik je niet Dominique ik vindt het vreselijk dat dit is gebeurd en al op zo'n jonge leeftijd we zullen je missen en niet vergeten nieuws blijft nog een stukje geschiedenis ik wens veel sterkte en begrip voor deze zware moeilijke tijden.
Mieke
22
November
2017
Dominique ik kende je niet maar zoals ik je foto zag was je een zeer mooie sprankelende vrouw.Ik leef intens mee met de nabestaande,heel erg veel sterkte voor de zeer moeilijke tijd die eraan komt.
AvT
22
November
2017
Dominique, het plotselinge, onrechtvaardige en zeer abrupte einde aan jouw mooie leven als geliefd model, modelstudent en sprankelende persoonlijkheid maakt op mij heel veel indruk. Als docent aan een hogeschool elders in het land begrijp ik wat een impact dit heeft op jouw directe omgeving; jou moeten missen moet voelen als een onwerkelijke situatie en een grote leegte. Ik wens jouw familie en al je dierbaren heel veel kracht en sterkte toe.
Ria de kok
22
November
2017
Het is verschrikkelijk van huis gaan en nooit meer thuis komen een nachtmerry voor ieder ouder
Ik wens de familie vrienden en bekenden heel veel sterkte bij het verlies van een dierbaar iemand.Ik leef met jullie mee weet wat het is een nichtje van 25 jaar ook verongelukt.
Simone Bissels
22
November
2017
Dominique, ik herken me volledig in de woorden hierboven. Op onze studiereis naar Kopenhagen zat ik naast je in het vliegtuig. Evenals in de lessen Engels was jij ook hier gedecideerd, leergierig en hardwerkend en zag je er zoals altijd tiptop uit. Wat een vreselijk verlies. Ik wens je geliefden heel veel sterkte.
Naomi Macek
22
November
2017
Alhoewel ik Dominique niet kende vind ik dit verschrikkelijk om te lezen. Ik wil hierbij alle vrienden en familie veel sterkte wensen met dit verlies.
Tugce Bagiran
22
November
2017
Ikzelf ken Dominique van de basisschool. Toendertijd veel meegemaakt samen en ik kan het nog steeds niet geloven. Dit tragische verlies kwam aan als een flinke klap. Het enige wat nu achtergebleven is zijn de herinneringen en foto's. Ik zal je nooit vergeten.
Rust zacht lieve Dominique...
Heel veel sterkte voor alle nabestaanden.
Natascha van den Meijdenberg
21
November
2017
Bedankt, Dominique, voor wie je bent en blijft! We zullen je nooit vergeten. Het is een hele onwerkelijke situatie maar het keiharde besef komt steeds meer binnen. Veel sterkte aan alle nabestaanden en geliefden.
Veerle van Werde
21
November
2017
Lieve nabestaanden van Dominique,
Ook wel Do genoemd door je klasgenoten. Geshockeerd door het tragische bericht dat jij er niet meer bent. Dominique was een student in mijn eerste slb klas in het eerste jaar bij ILS. Een jonge vrouw met een doel en een eigen wil. Ik weet nog goed de eerste dagen dat we elkaar in de klas leerden kennen. Ze had een eigen bedrijf waar ze bescheiden over presenteerden. Al veel bereikt ten opzichte van haar leeftijds- en klasgenoten. Ze ging knallend het eerste jaar door ondanks haar drukke leven naast de studie met haar werk en vrienden. En nam op een natuurlijke manier en ongedwongen een rol als leider op zich in een projectgroep. Ik herinner je sprankelende verschijning. Wat een groot verdriet. Heel veel sterkte voor alle vrienden en familie die jij achterlaat. Oud-slb docent Veerle van Werde bij International Lifestyle Studies.
Birre
21
November
2017
Wat mooi geschreven... Ontzettend veel sterkte aan iedereen die haar lief had. Liefs, Birre
I. Kuijlenburg
21
November
2017
Gecondoleerd. Wat een verdriet, zo'n jonge levenslustige getalenteerde meid te moeten verliezen.
Sterkte voor de familie, vrienden, klasgenoten en alle anderen om haar heen.