september
Europe/Amsterdam

Grey meets Purple

Vitalis organiseert met Fontys voor studenten twee bijeenkomsten in collegetourvorm

180917 kleurrijke ouderen 2

Eindhoven heeft een bijzonder initiatief! Fontys en Vitalis WoonZorg Groep hebben de handen ineen geslagen om het werken in de ouderenzorg, aan de hand van 2 college tours, onder de aandacht te brengen van studenten. Bijzonder is dat zowel minister Hugo de Jonge, als journalist Hugo Borst direct hebben aangeven mee te willen werken. Op 24 september en 2 oktober komen zij speciaal voor deze college tour naar Eindhoven!

Collegetour PURPLE MEETS GREY

Op 24 september komt minister Hugo de Jonge naar Vitalis Peppelrode. Hij gaat daar in gesprek met nieuwe studenten, afgestudeerde studenten die bij Vitalis werken en ouderen. De minister heeft aangegeven graag een bijdrage te leveren om studenten enthousiast te maken voor de ouderenzorg. Als oud-docent ligt zijn hart bij jonge mensen die zich willen ontwikkelen, aldus het ministerie van VWS. Op 2 oktober komt journalist Hugo Borst, bekend van zijn columns over zijn moeder in een verpleeghuis in Rotterdam, naar Vitalis Peppelrode. Ook hij zal met de studenten en ouderen in gesprek gaan.

De vraag naar goede zorgprofessionals in de ouderenzorg is nu groter dan ooit, dus volop kansen voor studenten. En er zijn volop mogelijkheden voor studenten om vanuit verschillende disciplines (zorg, beweging, ICT, bedrijfskunde) een bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen in de ouderenzorg. Fontys werkt dan ook graag mee aan dit initiatief.

Wil je als Fontys student of Summa student meer weten over de ouderenzorg? Meld je dan snel aan!

Wanneer en hoe laat?

De college tour heeft het thema ‘Purple meets Grey’. Purple is natuurlijk de kleur van Fontys. Grey (grijs) geeft een knipoog naar de ouderen die op de diverse Vitalis locaties wonen.

24 september 2018, van 16.30 – 18.30 uur met HUGO DE JONGE, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en op 2 oktober van 2018 van 16.00 – 18.30 uur met HUGO BORST, Nederlands schrijver en redacteur.

Kleurrijke ouderen

Onder de naam ‘Kleurrijke ouderen’ zetten enthousiaste studentambassadeurs van Fontys en Summa zich in voor de ouderenzorg. Hun doel is (aankomende) zorgstudenten (in de leeftijdscategorie 14-18 jaar, zowel op de middelbare school, als mbo en hbo-niveau) een duidelijk en eerlijk beeld geven over de ouderenzorg. Voor studenten, door studenten, en dat is hun kracht. Ook tijdens ‘Grey meets Purple’ zullen zij een bijdrage leveren. Wil jij ook meedoen als ambassadeur? Sluit je dan bij hen aan via Facebook!

IkZorgcampagne ook op TF en Peppelrode

Op 24 september strijkt het campagneteam van het ministerie van VWS neer in de Fliednerstraat. ’s Morgens zullen 5 Fontys-studenten in de hal geïnterviewd worden, en ’s middags stagiaires van Summa en Fontys. De landelijke campagne is deze zomer gestart met interviews van professionals in zorg en welzijn die in de ouderenzorg werken. Nu zijn de professionals van de toekomst aan de beurt!