november

Fontys TCL ondersteunt fietsproject Kaapstad

Studenten aanvaarden challenge Bicycle Empowerment Network

2020 11 Challenge Kaapstad

Tien studenten van Fontys Trend Research en Concept Development in Lifestyle (TCL) accepteerden afgelopen dinsdag de challenge Sustainable Mobility van opdrachtgever Bicycle Empowerment Network (BEN) uit Kaapstad, Zuid-Afrika. De challenge maakt deel uit van de Lifestyle Week. Tijdens deze week hebben de studenten de mogelijkheid om zich op verschillende manieren te laten inspireren. Sue Strybiss van BEN was verrast door de innovatieve vaardigheden van de studenten.

BEN en TCL werken op structurele basis samen. Verschillende stagiaires en afstudeerders zijn al voor de organisatie actief geweest. Bij de bijeenkomst afgelopen dinsdag gaf Strybiss de studenten achtergrondinformatie. Na een korte terugblik op het verleden kwamen de missie en visie van BEN aan bod. Daarnaast belichtte ze de projecten waaraan de organisatie de afgelopen twintig jaar heeft gewerkt. Voor veel Zuidafrikanen is fietsen geen vanzelfsprekende manier om van A naar B te reizen. BEN wil door het stimuleren van fietsen de kwaliteit van leven bij verschillende doelgroepen verbeteren. Dat doet BEN onder meer met projecten op scholen en bij bedrijven, maar ook met speciale projecten voor de doelgroep vrouwen.

Om de verschillende activiteiten te kunnen organiseren, is geld nodig, bijvoorbeeld om nieuwe fietsen in containers van Europa naar Kaapstad te verschepen of om nieuwe projecten over fietsen en fietsgedrag op scholen te kunnen introduceren. De studenten leerden dat kwaliteit van leven niet alleen draait om ‘soft skills’, maar dat ook financiën een rol spelen. Tijdens de challenge bedachten de studenten verschillende manieren om aan de benodigde financiën te komen.

Strybiss was niet alleen verrast door de vaardigheden van de studenten, maar ook door hun betrokkenheid bij het project. De studenten waren niet alleen geïnteresseerd in Kaapstad, maar vooral ook in de activiteiten van BEN. Tijdens de bijeenkomst verbeterden ze hun projectvaardigheden en reflecteerden ze op hun eigen handelen. Ze gaven aan dat ze graag naar Kaapstad zouden willen gaan wanneer dat weer mogelijk is, om zo vanuit TCL een vervolg te geven aan de samenwerking.

Meer informatie over het Bicycle Empowerment Network vind je hier

Auteur: Paul Geerts