juli
Europe/Amsterdam

Fontys studenten coachen leerlingen Sint-Janslyceum

close-up-team-students-teamwork-stack-hands-together-startup-success-concept

Op 9 juli vindt de feestelijke aftrap plaats van het traject Teacher Talent Team. Een unieke en duurzame samenwerking in de stad ’s-Hertogenbosch tussen Fontys Hogeschool Kind en Educatie, Signum Onderwijs en het Sint-Janslyceum. In dit traject worden leerlingen van het Sint-Janslyceum begeleid door studenten van de opleiding leraar basisonderwijs in hun rol als Talent2Teach. Leerlingen uit de bovenbouw (havo en vwo) van het Sint-Janslyceum worden ingezet om leerlingen in de onderbouw van het voorgezet onderwijs en de bovenbouw van de basisschool te ondersteunen, in bijvoorbeeld het begeleiden van huiswerk of het maken van planningen.

Het traject Teacher Talent Team heeft diverse doelstellingen die aansluiten bij de hedendaagse vraagstukken in de maatschappij. Zo worden kinderen op een andere manier dan in de schoolse situatie begeleid in hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Daarbij wordt de maatschappelijke betrokkenheid van scholieren bevorderd door deze maatschappelijke stage. Joost van Berkel van Fontys Hogeschool Kind en Educatie, geeft aan: ‘door middel van dit initiatief willen we ook pedagogisch talent interesseren voor de pabo of een andere lerarenopleiding. En voor onze studenten is het een mooie mogelijkheid om uniek bewijsmateriaal voor het eigen portfolio op te bouwen, ten aanzien van ondernemendheid en onderzoekend en ontwerpend leren. Onze studenten zijn immers de coach van leerlingen van het Sint-Janslyceum.’

Overeenkomst
De feestelijke aftrap van dit traject vindt plaats om 14.00 uur bij het Sint-Janslyceum, Sweelinckplein 3 in ’s-Hertogenbosch. Tijdens deze aftrap zal Frans Koevoets, opleidingsmanager bij Fontys Hogeschool Kind en Educatie, een samenwerkingsovereenkomst tekenen met de betrokken partijen uit de stad 's-Hertogenbosch. De aftrap is bedoeld voor de verschillende betrokkenen, zoals opdrachtgevers en coaches.

Meer informatie
Fontys collega Kenneth Schenning begeleidt vier studenten van de opleiding leraar basisonderwijs, die de rol van Talent2Teach op zich nemen. Collega’s Jan Beijers en Joost van Berkel zijn betrokken geweest bij de totstandkoming van dit traject. Wil je meer weten over het traject, neem dan contact op met Kenneth Schenning via k.schenning@fontys.nl.

Auteur: Karlijn Agten