08
oktober
2018
|
12:25
Europe/Amsterdam

Fontys hijst regenboogvlag in Tilburg

Donderdag 11 oktober Coming Out Day

gay-743009_960_720

Komende donderdag, 11 oktober, is het Coming Out Day. De emancipatie van lhbt’ers (lesbienne, homo, biseksueel en transgender) en het bevorderen van seksuele diversiteit staan op deze dag nadrukkelijk in de aandacht. Ook Fontys wil het belang van deze onderwerpen onderstrepen. Daarom wordt op de Tilburgse vestiging Stappegoor 1 om 9.00 uur officieel de regenboogvlag gehesen.

De gemeente Tilburg heeft in september het initiatief genomen om diverse maatschappelijke organisaties te vragen om op deze manier openlijk hun steun uit te spreken voor de lhbt’ers. En dus zal wethouder Erik de Ridder donderdag de vlag hijsen, in aanwezigheid van Fontys-bestuurders Hans Nederlof en Joep Houterman.

Iedereen welkom
‘Fontys heeft als publieke kennisinstelling diversiteit én inclusie heel hoog in het vaandel staan’, aldus Hans Nederlof namens het College van Bestuur. ‘Dat betekent concreet dat wij onze deuren voor iedereen openstellen, ongeacht ras, religie, afkomst, geslacht of seksuele voorkeur. Iedereen moet altijd zichzelf kunnen zijn. Daarom hebben we het initiatief van de gemeente Tilburg meteen omarmd; hopelijk draagt dit bij aan een open, tolerant klimaat, binnen én buiten Fontys. Een klimaat waarin lhbt’ers niet bang zijn om “uit de kast te komen”. Ik hoop dat veel gemeenten het Tilburgse voorbeeld zullen volgen. En ik roep onze medewerkers en studenten op om in groten getale te komen opdagen donderdagochtend, om deze doelgroep een hart onder de riem te steken.’

 
Auteur: Sander Peters