Tilburg,
28
april
2021
|
11:40
Europe/Amsterdam

De muzikale ambities van Carola Music

carola

Al vanaf jonge leeftijd wist Carola Cortenbach dat ze geboren was om muziek te maken. Via kinderkoren en schoolbandjes werkte ze zich op tot samenwerkingen met grote namen in de Hard Dance scene. Carola heeft grote ambities en met Carola Music wil ze die waar gaan maken; van liedteksten tot het schrijven van toplines en akkoordenschema’s, allemaal opgenomen in een professionele studio. Om wat hulp te krijgen met het uitrollen van haar grootse muzikale plannen, heeft zij zich aangemeld als Fontys Studentondernemer. 

Bekend in de Hard Dance scene 
Als freelancer in de muziekindustrie draait Carola al een aantal jaren mee. “Ik ben eigenlijk al mijn hele leven bezig met muziek, maar een jaar of drie geleden ben ik gestart met Carola Music. Ik kreeg de kans om met een bekende dj in de Hard Dance-wereld te werken. Toen wilde ik het eigenlijk direct goed doen, dus heb ik me ingeschreven bij de KvK. Ook had ik een beetje geld gespaard, waarmee ik geïnvesteerd heb in een eigen studiootje. Zo kon ik direct beginnen met opnemen.” 

Zo is het balletje voor Carola als professionele singer-songwriter gaan rollen. “Het begon dus eigenlijk vooral met het schrijven van toplines, dat is eigenlijk een zangmelodie en een songtekst ineen. Vaak zijn klanten (veelal dj’s en producers) op zoek naar een catchy hook die ze kunnen gebruiken voor een nieuw nummer. Dit neem ik dan op en stuur het naar de klant.”

Enkele releases waar Carola dan ook trots op is, zijn:
https://www.youtube.com/watch?v=HnQMIyga11Y  
https://www.youtube.com/watch?v=MkmPX_1bU94

Muzikale uitbreiding
Gaandeweg breidde haar werkzaamheden zich steeds meer uit, zo vertelt ze. “Ik heb ook een netwerk aan muzikanten waarmee ik livemuziek verzorg op bruiloften of andere feesten, maar dat kan door de coronacrisis nu helaas even niet. Dat is heel wat anders dan de hardstyle wereld, maar mijn ambitie is ook om mijzelf muzikaal uit te blijven breiden: van pop en r&b, tot aan house en dance.” 

“Daarnaast heb ik ook een vocalistenteam dat mij zo nu en dan helpt met het inzingen van toplines. Ik schrijf dan wel nog steeds de tekst, maar iemand anders neemt het dan op. Zo kan ik vocalisten begeleiden in hun eigen muzikale avontuur. Verder ga ik binnenkort ook zanglessen geven. Dit heb ik in het verleden al eens gedaan, maar dat was voor kinderen. Nu ga ik ook zanglessen voor volwassen aanbieden. Vanaf mei heb ik een nieuwe ruimte waar ik dit allemaal -en nog veel meer- kan gaan doen, dus daar kijk ik erg naar uit.”

De Fontys Studentondernemersregeling
Eigenlijk was het toeval dat Carola bij de Studentondernemersregeling uitkwam, zo vertelt ze. “Ik was op zoek naar een betere balans tussen studeren en ondernemen. Toen ben ik aan het googelen geslagen om te zien wat er nog meer mogelijk was binnen Fontys. Zo ben ik uiteindelijk bij de Studentondernemersregeling terecht gekomen; de verhalen van de studentondernemers die ik online las maakten me direct enthousiast.”

Doordat Carola als student Human Resource Management bij Fontys ingeschreven staat kwam zij in aanmerking voor de Fontys Studentondernemersregeling, waardoor ze meer handvatten krijgt om haar onderneming naar een hoger niveau te tillen en tegelijkertijd haar studie met haar bedrijf kan combineren. “Ik vind HR super interessant, dus als ik het kan combineren met mijn muziek is dat natuurlijk ideaal. In de toekomst wil ik graag meer HR-skills in mijn werk toe gaan passen, bijvoorbeeld bij het werven van nieuwe ambitieuze vocalisten voor mijn team. Met de Fontys Studentondernemersregeling kan ik die balans tussen studeren en ondernemen waarmaken.” 

Auteur: Fontys Centrum voor Ondernemerschap