Tilburg,
08
december
2020
|
11:18
Europe/Amsterdam

Danny Vera, oud student Fontys Rockacademie stoot Queen van de troon in de Top 2000

DV1

De eerste lichting Rockacademie startte in 1999 en Danny Polfliet (43) was één van de 42 studenten. Een nieuwe opleiding aan de Hoevenseweg in Tilburg. Vrijheid ten top. Danny wilde Songwriting doen. Er was nog geen docent dus directeur Bertus Borgers nam die honeurs de eerste week waar. Zijn eerste les Songwriting ging over drugs; welke kwam de muziek wel ten goede en welke niet. Snel daarna werd een echte docent Songwriting aangesteld die Danny in de tweede les zei na 1 maat voorspelen dat hij beter een ander akkoord kon proberen… Danny ging liever zijn eigen weg en vrijbuiterde zich door de opleiding. Een vrolijke noot, gangmaker, brutaal en altijd in voor discussies.

Danny over zijn studietijd in een interview in de Volkskrant: “Toen ik werd aangenomen op de Rockacademie, was dat een enorme zet in de rug. Misschien zouden anderen het ook leuk vinden wat ik deed. Maar de school, ja kut, het was wel gewoon weer school. Ik moest dingen leren en ik kreeg weer huiswerk. Voor mij pakte de combinatie tussen praktijk en theorie niet zo goed uit. En toen kreeg mijn moeder ook nog eens kanker. Ik was er al snel klaar mee, maar ik vond het leuk dat ik met 42 mensen op school zat die allemaal muziek wilden maken. Dat pakte trouwens niet altijd even goed uit, iedereen maakte andere muziek. Ga maar lekker jammen, zeiden ze dan, en dan zat ik daar met een gozer die gek was van de metalband Korn en op een zevensnarige gitaar speelde. Ik voelde me een Italiaanse restauranthouder die sushi moest gaan rollen.” Kijk hier de aflevering terug van De Reunie over de eerste lichting Rockacademie. 

Zijn carrière nam al tijdens zijn studie een vogelvlucht en in 2001 nam Danny afscheid van Rockacademie. De basis was gelegd.
En nu op 1 in de Top 2000 en Queen van de troon gestoten, wij zijn trots!

Danny schreef het nummer Rollercoaster samen met John Verhoeven (Mercy John), docent bij Fontys Academy of Creative Industries. "Danny en ik hadden elkaar gisteren nog even aan de lijn", reageert Verhoeven vlak nadat het goede nieuwe bekend is geworden. ,,Toen vroegen we ons nog af of het lied nog wel in de top 10 zou staan. Het is toch weer een jaartje ouder en misschien waren mensen het wel vergeten. Maar dit is ongelofelijk. Ik ben ontzettend trots dat we samen met Danny een nummer hebben gemaakt dat mensen echt bijblijft. Dat tot in lengte van jaren wel ergens in de Top 2000 zal blijven hangen.” Lees hier het hele artikel in het Brabants Dagblad. 


foto: Ivo van der Bent, Volkskrant
Auteur: Marielle Hulshoff, Fontys Hogeschool voor de Kunsten