november
Europe/Amsterdam

Campagne Oogopeners zet het vak van leraar in de spotlights

Inspireren door het delen van verhalen uit het onderwijs

Stil1

Werken in het onderwijs is heel leuk, mooi en waardevol maar er is een groot tekort aan leraren. De educatieve opleidingen van Fontys zijn daarom gestart met de campagne 'Oogopeners', om het leraarschap te belichten en om te laten zien hoeveel mogelijkheden er zijn om ook aan de slag te gaan in het onderwijs. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de inrichting ervan. Oogopeners is op  4 november tijdens de open dag gelanceerd met deze video

Foto testimonial 1

Echte verhalen
Door het delen van mooie, emotionele en echte ‘oogopeners’ (verhalen) over het onderwijs, willen de educatieve opleidingen van Fontys een brede doelgroep inspireren en motiveren om na te denken over werken, óf om verder  te professionaliseren, in het onderwijs. Onze benadering van talentgericht onderwijs is uniek, maar eerst moet de interesse om leraar te worden natuurlijk wel gewekt worden. Naast een lanceringsvideo komen de Oogopeners ook terug op de sociale media-kanalen, bij open dagen/avonden, op de website en in nieuwsbrieven. De verhalen worden verteld door Fontys-studenten, medewerkers en alumni.  Bij wie de interesse gewekt is,  is van harte welkom om meer te weten te komen over de unieke benadering van talentgericht onderwijs.

Fontys for Society
Als grootste lerarenopleider van Nederland is het onze verantwoordelijkheid en rol om in te inspelen op vraagstukken als het lerarentekort, ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en het opleiden van wendbare professionals. Middels deze campagne leveren we daar een bijdrage aan en geven we invulling aan de visie ‘Fontys for Society’. Met Oogopeners bouwen we samen aan een toekomst waarin onderwijs inspireert en verbindt.

d0ddae9e-96d7-4768-95f1-70dc0b0754a2_oogopeners-Fontys-Educatie-pijl

Meer informatie
Wil je meer weten over de campagne, bekijk dan de landingspagina. Wil je weten hoe we bij de educatieve opleidingen van Fontys samen werken aan de flexibele lerarenopleiding van de toekomst? Kijk dan op de pagina van de transitie educatieve opleidingen

Auteurs: Joeke Geurts, Linda Koster