Eindhoven,
17
november
2022
|
08:53
Europe/Amsterdam

Boek Inclusive Artificial Intelligence beschikbaar in Engels

erdinc sacan boekrelease

Erdinç Saçan, docent-onderzoeker bij Fontys ICT, schreef in 2021 het boek 'Inclusieve Artificial Intelligence'. In het boek interviewt hij 40 uiteenlopende experts over hun visie op artificial intelligence en de toekomst en impact van de technologie. Het boek werd in februari overhandigd aan bestuursvoorzitter Joep Houterman. Nu is dit boek ook beschikbaar in het Engels voor een internationaal publiek. 

Artificial intelligence is een technologie met een transformatieve kracht. We zien bij het toegepaste onderzoek binnen Fontys dat deze in de meest uiteenlopende sectoren een enorme impact heeft. Bijvoorbeeld in de zorg, waar de behoefte aan explainable AI heel groot is om scepsis weg te nemen. Maar ook in natuur management en biodiversiteitautomated driving en nog veel meer. Het roept ook vragen op, en soms houdt het ons een spiegel voor. Als host van podcast AI Garage bespreekt Saçan deze vragen ook met experts, wat veel inzichten oplevert. 

Door in één boek de visie van zoveel experts op toegankelijke en pakkende wijze uiteen te zetten, biedt Saçan zowel experts als geïnteresseerden in AI een handvat om beter te begrijpen waarom deze technologie vraagt om een interdisciplinaire aanpak; het raakt namelijk alles om ons heen. Maar, technologie kan ook een 'great divider' zijn, en met de titel 'Inclusive Artificial Intelligence' kaart Saçan de grote vraag voor de innovators van nu aan: hoe zetten we AI in op een manier die de samenleving voor iedereen beter maakt? 

Download hier jouw exemplaar in PDF en/of EPUB. Wil je toch de Nederlandse versie hebben, kijk dan hier

inclusive-artificial-intelligence

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Auteur: Guido Segers