12
februari
2021
|
12:57
Europe/Amsterdam

André Zandberg nieuwe directeur dienst IT

IMG_0623

Het college van bestuur van Fontys heeft André Zandberg (55) per 1 mei 2021 benoemd tot directeur van de dienst IT. André volgt Ben Gorter op die deze rol (op interim-basis) ruim anderhalf jaar heeft vervuld en die nu het Fontysbrede programma Fontys Informatievoorziening Versnellingsagenda (FIVA) gaat leiden.

André Zandberg is momenteel (sinds 2014) manager Informatie Voorziening & Technologie (CIO) bij Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen. Al sinds 1997 is hij actief op het vlak van IT en IV binnen grote organisaties. Voordat André zich specialiseerde op IT/IV-gebied was hij binnen de farmaceutische industrie werkzaam als International Productmanager en onderzoeker. In 1991 voltooide hij zijn opleiding tot basisarts aan de (toenmalige) Katholieke Universiteit Nijmegen. In 1998 rondde André Zandberg een MBA af aan Brunel University & Henley management college in het Britse Oxfordshire. André is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Oss.

André kijkt er naar uit om bij Fontys aan de slag te gaan en een bijdrage te kunnen gaan leveren aan de verdere professionalisering van de digitale ondersteuning van het onderzoek en onderwijs. ‘Mijn ambitie is om IT/IV een motor te laten zijn voor didactische vernieuwingen en onderzoek. Iets wat volgens mij alleen gerealiseerd kan worden door samen op te trekken met en goed te luisteren naar docenten, onderzoekers en studenten.’

Het college van bestuur wenst André Zandberg veel succes in zijn nieuwe rol bij Fontys. Het college van bestuur heeft er vertrouwen in dat hij met zijn jarenlange ervaring op het gebied van IT en IV onze organisatie verder kan helpen op dit even belangrijke als complexe vakgebied.

Auteur: Sander Peters