12
oktober
2023
|
11:12
Europe/Amsterdam

‘Als je goed in je vel zit, komt het studeren bijna vanzelf’

‘Als je goed in je vel zit, komt het studeren bijna vanzelf’

130 studenten, een volleybalveld, picknicktafels én een barbecue. En dat met een stralende zon aan de hemel. Begin september kwamen tweede- en vierdejaars studenten van de opleidingen Mechatronica, Werktuigbouwkunde en Industrieel Product Ontwerpen (IPO) in Venlo samen tijdens de Welcome Back Days. Het doel: studenten aan de opleiding binden, maar ook aan elkaar. Wij schoven aan bij de dag van IPO-studenten (inclusief Engelse variant) en docenten.

Samenvatting

Verhalenreeks over Nationaal Programma Onderwijs

Met het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) wil het ministerie van OCW studievertraging door corona verhelpen en studentenwelzijn verbeteren. Alle onderwijsinstellingen krijgen tot eind 2024 geld om eigen herstelplannen te maken. In deze serie verhalen kun je lezen wat Fontys met dit geld heeft gedaan. Deze keer: Van diploma-uitreiking on tour tot een bonusmama. Wil je meer weten over het programma NPO? Kijk op fontys.nl/npo.

Jean-Paul Favié kijkt tevreden om zich heen. Hij is docent bij de opleiding IPO en organiseert deze zogenaamde Welcome Back Day voor de derde keer. Samen met studenten en andere docenten, want dat is de insteek. ‘Door corona zijn studenten veranderd’, legt hij uit. ‘Onze studentenvereniging merkt ook dat het best lastig is studenten te motiveren iets te ondernemen buiten school. Terwijl: studeren doe je echt samen. Daarom zijn deze Welcome Back Days ook zo belangrijk. Het is een manier om studenten van het tweede en vierde jaar, weer even samen te brengen. Zij hebben geen introductie, dus missen ze die aftrap. Daar komt bij dat derdejaars zich bezighouden met een minor en stage en dus eigenlijk een heel jaar weinig op school te vinden zijn. Dan is het belangrijk om in het vierde jaar weer even een basis te leggen.’ 

Lees het hele artikel ‘Als je goed in je vel zit, komt het studeren bijna vanzelf’ op Fontys Hub

Geplaatst door: Nancy van Amstel