Sprint naar content
English

Aanmaken Fontys Pro agenda item

!Let op!
Dit artikel gaat over het aanmaken van een event voor op het Fontys Pro platform. Wil je een event aanmaken voor jouw Fontys Pro opleiding, zoals een voorlichting of een studiekeuzeactiviteit? Bekijk dan de handleiding voor het aanmaken van een
online event of voor een event op locatie.

Zorg ervoor dat je de volgende gegevens hebt voordat je begint:

  • datum en tijd (begin en eind) van het event
  • locatie
  • info over het event met daarin oa voor wie het event geschikt is
  • leadtekst = korte tekst tbv aankondiging
  • afbeelding passend bij het event: 640 x 320 px
  • link voor het aanmelden

Stap 1.

Voeg via het plusje in de zijbalk de widget 'Creeër content' toe, als deze nog niet bij je widgets staat.

Stap 2.

Klik je op 'Nieuw' en vervolgens op ' Agenda-item'.


Stap 3.

Het volgende scherm wordt geopend:

Sfeerafbeelding Fontys
Tekst/tabel/afbeelding toevoegen

Je hebt nu een leeg agenda-item. Deze kun je gaan vullen met bovenaan de afbeelding (die je ook gebruikt voor de zoeker. Fotoverhouding: 16/9) en daaronder de tekst. Klik hiervoor in de lege witregel, voeg vervolgens een afbeelding in en geef een beschrijving van de activiteit/event. Geef ook duidelijk aan voor wie het interessant is, wat de kosten zijn en de locatie als het event niet plaats vindt op een Fontyslocatie. Wil je het meer 'aankleden' dan kun je onder de tekst nog een card, afbeelding of video toevoegen. Of: voeg een layout van 8/4 in onder de afbeelding, plaats links de tekst en rechts content als card, afbeelding of video.

Stap 4. Eigenschappen toevoegen/aanpassen

De titel, datum en status van je agenda-item pas je aan in de ‘Eigenschappen’. Klik hiervoor op de button ‘acties’ en vervolgens 'wijzig eigenschappen', of gebruik sneltoets ‘P’.

Sfeerafbeelding Fontys

Vul nu de eigeschappen in zoals op de onderstaande afbeelding. Nadat je dit gedaan heb klik je op opslaan.

Sfeerafbeelding Fontys

1. Vul hier de titel in van het evenement.

2. Vul hier de startdatum, starttijd, einddatum en eindtijd van het evenement in. Deze velden zijn verplicht in te vullen!
Note: De verloopdatum van het evenement wordt automatisch gevuld op basis van de door jou aangegeven eindtijd.

3. Kies een evenet type uit de lijst onder 'overige activiteiten'. Vink vervolgens het vakje achter 'Fontys PRO item' aan. Je kan nu maximaal 2 vakgebieden toevoegen aan je evenement. Vergeet niet om ook je instituut te koppelen.
Note: Is het event niet voor een opleiding? Kies dan bij het veld 'Event voor' in de dropdown voor 'algemeen'.

4. Voeg een locatie toe via de knop 'maak link'. Voeg ook een lesplaats toe.
Note: Kan je jouw locatie niet terugvinden? Stuur dan een bericht naar digitalemedia@fontys.nl. Wij maken deze dan voor je aan.

5. Kies een aanmeldmogelijkheid. Je kunt hierbij kiezen voorr:
- Gegevens naar CRM (met eenvoudig formulier): naw + naamwerkgever
- Gegevens naar CRM (met uitgebreid naw-formulier): naw + naam en adres werkgever, indien je deze gegevens van de bezoeker wilt weten.

Sfeerafbeelding Fontys

Deze standaard aanmeldformulieren schrijven de gegevens van aanmelders automatisch weg naar CRM Next, daarom heeft deze optie de voorkeur. Een eigen formulier maken is niet meer nodig, tenzij je aanvullende informatie nodig hebt van bezoekers.

Toch een eigen formulier?
Plaats dan bij 'Inschrijflink' de hyperlink van het url van je formulier (bv van Formbouwer, een formulier gemaakt door Dienst IT of een ander formulier).

Klik op 'opslaan'.

Stap 5. Afbeelding en Lead tbv aankondiging toevoegen

LET OP: dit is verplicht!

Dit onderdeel wordt nl namelijk weergegeven in de evenementenzoeker. Geen tekst en afbeelding geeft een leeg 'gevonden resultaat'. Hoe vul je dit:
In ' Eigenschappen' kies je tabblad 'Lead & Interactie'. Hier vul je een hele korte beschrijving in van het event (bv 2 zinnen). Daarnaast plaats je een bijbehorende foto (formaat: 640 x 320 px).

Sfeerafbeelding Fontys

Stap 6.

Als laatste moet je het agenda-item nog op gepubliceerd zetten. Dit kan je doen in de 'Eigenschappen' in tabblad 'Status', kies 'Gepubliceerd'.
Nadat je dit gedaan heb moet je alleen nog opslaan (2x).

Sfeerafbeelding Fontys

Let op! klik 2x op opslaan!

Je bent nu klaar maar het kan echter even duren voordat je alles wat je hebt ingevoerd terugziet in het overzicht van Fontys Pro. Dit kan gemiddeld een half uur duren. Check daarom na enige tijd of je jouw agenda-item ziet en of alles goed is ingevuld.